Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Marihuana - pěstování vs přestupek

Od: sousedka* odpovědí: 17 změna:

Slyšela jsem, že když někdo pěstuje pět rostlin marihuany, tak to není trestný čin, ale přestupek. Kolik budu platit za takový přestupek? Záleží i na tom kolik těch rostlin je? že když bude jedna, budou to třeba 2000Kc, tři 6000kc..

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

2x

Nejsou na to takovéhle tabulky, záleží, na koho padneš. Jeden soudce tě nechá zavřít, druhý vyváznout s domluvou... záleží jak se vyspí, jakou budeš mít barvu ponožek a jak to policajti podají *smich*

buss

Za přestupek, to je jako zločin proti říši...

olaf71*
hodnocení

1x

ode mne by jsi dostala doživotní trest

sousedka*
hodnocení

tak ještě že o tom ty nerozhoduješ

olaf71*

mě osobně vadí, když kde kdo kolem mě kouká jak vyvoranej, bez známek zájmu a táhne z něj to poch... seno.

sousedka*
hodnocení

ale ja takovy pripad nejsem. do pusy bych to v zivote nevzala. tak jako cigarety. Vubec nevis za jakym ucelem se tu ptam, tak nesud :)

olaf71*

ok, nevím na co to chceš pěstovat, jinak to říká hodně lidí že nehulí a?

A proč jako?

celp*
hodnocení

1x

Zdarec.Berte to asi takto.Protidrogové na vašich pět rostlin kašle.Bohužel občanské upozornění z místa bydliště je stále aktuální problém.Takže nepěstujte.

ter*
hodnocení

0x

Pěstovat můžeš nanejvýš 1 rostlinu a to jenom když máš tak závažné zdravotní potíže, že ti to předepíše lékař a máš to zákonem schválené, také ta rostlina musí mít nižší obsah látky THC-měla by mít ta rostlina max. 0,3% THC ;) , jinak pěstovat marihuanu nesmíš, není to přestupek, ale trestný čin, jelikož to je nezákonné :)

marenka*

Mohl byste sem dát znění toho zákona?

sousedka*
hodnocení

to je blbost

pt®
hodnocení

0x

sousedko, ono je rostlina a rostlina. Myslím, že v kořenáči nikdy nebudeš mít takovou rostlinu, jako je vidět v TV v nelegálních pěstírnách, ale jen ubohou napodobeninu. To je jedno, i když je to rostlinka chudinka, snad její použití alespoň trochu pomůže od bolesti. - stařenka

lidus*
hodnocení

0x

Pěstovat nesmíte nic, pokud vám na to příjdou jako dosud netrestaný dostanete z největší pravděpodobností alternativní trest-práce, nebo je pokárání a projednání u soudu¨a rostliny zabaví, taky můžete klidně dostat i podmínku a pokud budete s marihuanou obchodovat tak klidně i trest co odsedíte. To, že můžete pěstovat nějaké množství na předpis je blbost, mast pro sebe ano ale nesmí vás u toho chytit a dát jí dalšímu to už vůbec ne. Shrnu to, nesmíte pěstovat ani jednu rostlinu! Kdybych tam seděla já, budou tresty tvrdší.

kato*
hodnocení

0x
Čl. 6 Maximální hmotnost THC pro přestupek 0,3 g 20 cigaret - "jointů" (u konopí pěstovaného v našich podmínkách s koncentrací okolo 1,5 % v sušině použitelné části konopí, při váze jointu cca 1 gram).MladistvíPoprvéOpakovaněMnožství THC v gramechsankce v Kčdo 0,1napomenutí až 500,- Kč500,- až 2000,-Kčod 0,11 do 0,2napomenutí až 1000,- Kč1000,- až 2000,-Kčod 0,21 do 0,3napomenutí až 1500,- Kč1500,- až 2000,-KčNad 18 letPoprvéOpakovaněMnožství THC v gramechsankce v Kčdo 0,1napomenutí až 5000,-Kč5000,- až 15000,-Kčod 0,11 do 0,2napomenutí až 7500,-Kč7500,- až 15000,-Kčod 0,21 do 0,3napomenutí až 10000,-Kč10000,- až 15000,-Kč
marenka*

Zde jsou uvedeny sankce za už hotové jointy. Mám ale obavu, aby na paní někdo nehodil výrobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]