Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se slunečnicemi

Od: cervicek2008* odpovědí: 10 změna:

prosím o odpověd na otázku máme slunečnice obrovské je tomu asi 14 dní co jsme je sklidili a dali do sklepa-jsou bílé a prázdné.postupně semena vypadávají a jsou prázdné. chci se zeptat jestli existuje bílá odruda a jestli je nechat tak jak jsou a snad dozrají a nebudou prázdné?

Problém se slunečnicemi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Nerozumím tomu - jak, jsou prázdné? Vždyť semena jsou právě to "bílé" a vypadají "plně", snad to není jenom slupka!

Ano, bílá semena slunečnice existují - existují i různě žíhané, černo-bílé atd.

cervicek2008*
hodnocení

prázdné, tím myslím že je jenom je bílá slupka bez jádra tak chci vědět jestli ta slunečnice ještě zčerná a ve slupce se vytvoří jádro,nebo už slunecnice zustane tak jak je viz obrázek.

cocinkamichalka*

Slunečnice už zůstane takto... Jakmile usychá, je už "zralá".

michalov*
hodnocení

2x

Slunečnice nezčerná páč se jedná o tzv. "bílou slunečnici" . ;) Pokud by byla semena tmavá,jednalo by se o plíseň v tomto případě. Semena nejsou prázdná,jelikož to je semeno (zrno).Stačí když jedno rozlomíte tak uvidíte,že prázdné není. Ještě bývá také "žíhaná slunečnice",kromě té "černé" ,běžné známé. Je zralá a pěkná. Spíše ji dejte do sucha.Třeba na sluníčko někde v bytě,ať vyschne, abyste ji mohl (a) lépe vyklepat.

1jara*

Pokud je slupka prázná, tak už se semena, jádyrka či zrna nevytvoří.

doplněno 01.11.11 16:19:

Je možné že v některých semena mohou být.

cervicek2008*
hodnocení

a náhodou čím to je nevíte?máme už spoustu sousedu,kteří chtějí semena,aby si příští rok taky nasadili

mary*
hodnocení

0x

Nie všetky sú prázdne - určite, aj ja pestujem obrie slnečnice (semienka som kúpila - dovoz z Nemecka v Hornbachu), sú biele - a určite boli biele aj tie, ktoré ste vysiali na jar! Dve - tri dozreté rastliny vždy nechávam na stonke pre sýkorky - mali by ste vidieť tú baštu, s akou chuťou sa do nich pustili, pravidelne si pochutnávajú ráno okolo 9-tej a poobede okolo 16.00.

Problém se slunečnicemi #2

ukulele*
hodnocení

0x

snad se jedná o nějaký vyšlechtěný kultivar, který svým křížením ztratil schopnost tvořit semena schopná reprodukce, zřejmně se jedná o ozdobný kultivar ...Ačkoliv já si kupuji pro papoušky občas bílou slunečnici, ale zrnka jsou to malá a nevalné kvality.

Mohu se i já Vás na něco zeptat? Kolik je Vám let a jakého jste vzdělání?

cervicek2008*
hodnocení

A proč bych měl Vám odpovídat je to snad povinné? no ale...je mi 53 let a jsem vyučen ve strojírenském prumyslu stačí?

ukulele*

Raději Vám nebudu psát proč jsem to chtěl vědět, ale moc si toho vážím, že jste mi odpověděl. A přoznám se, že já se zase nevyznám ve strojírenství...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]