Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lilie, co ji schází?

Od: eva900* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, v létě jsem dostala od dětí tuto lilii, měla jsem ji venku na balkoně, před 14.dny jsem ji dala domů a nyní ji začaly odspodu žloutnout lístky. Poraďte mi,prosím, co ji schází, nebo čím to je. Nerada bych o ni přišla. Děkuji všem za odpověď

doplněno 27.10.11 14:46:

a ještě pokus o další foto

Lilie, co ji schází?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

0x

Myslím, že se chystá na zimu - ještě byste ji mohla nechat venku, dokud nemrzne. Nať zežloutne, zaschne, cibule buď zasaďte do volné půdy teď nebo dejte do chladné suché místnosti a zasaďte až na jaře, zase vyrazí a pokvetou .

hodnocení

0x

1/ Podle Vaší fotografie vidím, že ji máte suchou napadrť. V době vegetačního klidu se sice zálivka omezuje, asle trochu zalévat přece jen musíte. Jinak Vám docela uschne.

2/ Lilii se opravdu přes zimu nejlépe daří venku. Mám ji na záhonku, stonek zkrácený asi na 15 cm, přykrytou silnou vrstvou chvojí. Loni nám udělala velikou radost svými 9 květy a věřím, že příští léto nás potěší znovu. Jaga.

doplněno 28.10.11 06:21:

Omlouvám se za slovo "přykrytou". To je hrůza pro oko, vůbec nevím, jak se mi to povedlo. No fuj!*hi*

Lilie, co ji schází? #2
sebod*

Evi, k radám děvčatům nademnou není co dodat.Snad jen to. že lilie není pokojová rostlina, jak jste se asi domnívala.*stop* Ale to už vyplývá z příspěvku Limetky :)

doplněno 28.10.11 09:33:

a je to jasné i z odpovědi Jaguškybabušky ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]