Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu - letos jsem zasadila několik begónií na zahradu, krásně se rozrostly a kvetly - teď už přešly prvními mrazíky a já nevím, co s nimi - zřejmě vykopat a uložit hlízy, můžete mi poradit, jak na to, abych je nezničila? na internetu nacházím jen rady jak na begónie v květináčích a truhlících... ne ve volné půdě...děkuji
Dobrý deň
no ak už mrzlo tak Vám asi hluzy zmrzli. Treba ich vykopať, vňať ostrihať a ak nie sú hluzy zmrznuté tak ich schovať do sucha a do tmy. Hluzy začínajú rásť, keď sa skracuje deň, ale treba ich pred mrazmi vykopať.
mindo. Uděláš s nimi to samé, co radí udělat s těmi v květináči. Nejlépe hlízy vyjmout, opatrně očistit a pak uskladnit. Mrkni v nějakém obchoďáku, jak teď prodávají cibulnaté nebo hlíznaté rostliby. Perforovaný sáček, do něj hlízu a zasypat pilinami. Pozor na to, aby jsi uskladňovala hlízy nepoškozené a dostatečně suché.
děkuji... mě právě zmátlo, že s těmi begóniemi v květináči-truhlících radili nechat je v nich... tak dobře, vykopu, usuším, uskladním - děkuji
S tím sušením to nepřežeň . A i během zimy kontroluj, zda nejsou přeschlé. To by Ti z jara nevyrašily.
Tak já se přidám s otázkou. Já je mám v truhlíku, ale ještě stále kvetou. Tak jak na ně? Mám ještě čekat? Díky Suzy.
Mimo mrazů nejsou, protože je mám zvenku na okením parapetu, ale pořád kvetou. Tak já ještě počkám, díky. Suzy.
Co nejdřív hlízy ze země opatrně vyjmout, očistit, pokud jsou některé kořínky shnilé, vlivem vlhosti trochu odstřihnout nůžkami, očistit, a uložit. Můžete je dát někam do bedýnky, do krabice a nejlépe do pilin. Normálně dřevěné piliny, nebo hobliny. To je pro begonky balzám pro duši. A nebo když nemáme piliny, může být suché dřevěné uhlí. Ale to už se hůř shání. No, a pak už jenom uložit někde na suché a tmavé místo. Hlavně to nesmí být nikde ve vlhku, protože by begonie potom shnily a musejí být ve tmě,aby nevyklíčily.No a v červnu by mohly jít zase do země.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.