Nejste přihlášen/a.
Jak uz jsem zminila,letost nestiham.Dnes jsem teprve postrikala pole Roundapem ,mame 1. rokem a tak stale boj s vytrvalymi plevely a letos pestovali na nem brambory.Vetsinou jsem strikala v letnim obdobi,takze nemam zkusenost za jak dlouho v tomto pocasi ucinkuje a budu moci pole zryt a take ,aby se to stihlo,nez umrzne.Poradi mi nekdo minimalni dobu?Ja vim,ze v lete nejdriv vadly,pak uschly,ale ted?Diky za radu.
No, bude to už v tomto chladu opravdu účinkovat pomaleji, důležité je, aby se postřik dostal pletivy až do kořenového systému, takže bych s rytím počkala, až zežloutnou nadzemní části rostlin. Kdysi jsem takhle pozdě likvidovala Roundupem porost třtiny křovištní na místě, kde jsem chtěla na jaře vysít kvalitnější trávu a bohužel hodně té třtiny přežilo.
Nevím, nevím, mám obavu, že už bude pozdě. Roundupem je potřeba stříkat, když je jistota, že rosa oschla, plevel, tráva je suchá a je jistota, že pár hodin vydrží. Po postřiku, trvá nejméně dvacet dní, než se postřik dostane ke kořenům a plevel odejde. Držím palce ať to vyjde.
Dekuji vsem,takze se mi potvrdilo,co jsem si vlastne myslela,neda se nic delat,zryt to musime ted,je toho asi1ar,mame co delat rucne.Rano u nas bylo bilo,kazdy den jinovatka,leda ze by se to na cas umoudrilo.Mame tu supr plevele,Mochna husi,Svlacec ,Smetanku a jeste jeden ktery neznam nazev,takove ty dlouhe koreny,listy velke jako kren.Obcas ani koprivy zahavky ajine plevele.Nez se z toho udela pole,chvili to potrva.Letos se obzvlast trave darilo,bylo dost vlahy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.