Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třešeň Karešova - je samosprašná?

Od: delta® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosím o radu... Koupila jsem si na Floře zakrslou třešeň - Karešova, podnož Colt - a kolegyně mi řekla, že není samosprašná. Prý musím mít ještě jednu. V okolí o žádné nevím. Neznáte ji někdo? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kolegyně má pravdu. Pokud nemáte v okolí třešně,které kvetou ve stejnou dobu jako vaše Kareška,budete si muset pořídit třešni ještě jednu, ale jinou odrůdu

hodnocení

+ juglans = děkuji! Dokoupím tedy ještě jednu. Mám ale malou zahrádku, jak daleko se musí od sebe sadit? Ta první je zákrsek, druhá bude taky...

22.10.11 15:24

4 až 5 m

hodnocení

No nazdar! mám je od sebe asi 2,5m! Jinak bych tam obě mít nemohla. Jsou to zákrsky... Budou problémy? *uf*

hodnocení

2x

Jen doplnim.vhodnymi opylovaci jsou-Burlat,Kastanka,Rivan,Napoleonova.Podnoz Colt,takze bude tresen vzrustem mensi.,myslim ze timpadem i drive plodit.

hodnocení

0x

Je to tak kolem 4m,ale snad i ty 3m by se u teto mene rostouci podnoze snesly.

hodnocení

Tak jsem si dokoupila třešinku RIVAN - a mám opylovač. Za jak dlouho asi bude plodit? :)

doplněno 23.10.11 21:38:

Ještě dotaz: Za jak dlouho začne plodit velkopavlovická meruňka? Děkuji.

Květy se mohou ukázat už příští rok. Chce to odstraňovat první dva roky květy, aby se stromek nevysiloval tvorbou plodů. Pak už dobrou chuť.

hodnocení

Děkuji za odpověď! Pro dobré ovoce to udělám.Bude mi ale líto krásné květy uštipovat...

Nepestuji tady u nas merunky,takze nemam zkusenost,ale mysloím si,ze obecne plati docela brzy.Pocitam tak 3 roky,semenac dele az 5 let.meli by to zodpovedet v zahradnictvi,pokud jen neprodavaji a neco vedi,zname to..Je to merunka do teplejsich oblasti,jinak hodne pestovana,jen co vim.snad je samosprasna,nebo alespon castecne,nejsem si jista.Rivan by mela byt odolna mrazu,je jinak rana.Opylovaci,prave Vase karesova a Burlat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]