Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu... Koupila jsem si na Floře zakrslou třešeň - Karešova, podnož Colt - a kolegyně mi řekla, že není samosprašná. Prý musím mít ještě jednu. V okolí o žádné nevím. Neznáte ji někdo? Děkuji.
Kolegyně má pravdu. Pokud nemáte v okolí třešně,které kvetou ve stejnou dobu jako vaše Kareška,budete si muset pořídit třešni ještě jednu, ale jinou odrůdu
+ juglans = děkuji! Dokoupím tedy ještě jednu. Mám ale malou zahrádku, jak daleko se musí od sebe sadit? Ta první je zákrsek, druhá bude taky...
Tak jsem si dokoupila třešinku RIVAN - a mám opylovač. Za jak dlouho asi bude plodit?
Ještě dotaz: Za jak dlouho začne plodit velkopavlovická meruňka? Děkuji.
Květy se mohou ukázat už příští rok. Chce to odstraňovat první dva roky květy, aby se stromek nevysiloval tvorbou plodů. Pak už dobrou chuť.
Nepestuji tady u nas merunky,takze nemam zkusenost,ale mysloím si,ze obecne plati docela brzy.Pocitam tak 3 roky,semenac dele az 5 let.meli by to zodpovedet v zahradnictvi,pokud jen neprodavaji a neco vedi,zname to..Je to merunka do teplejsich oblasti,jinak hodne pestovana,jen co vim.snad je samosprasna,nebo alespon castecne,nejsem si jista.Rivan by mela byt odolna mrazu,je jinak rana.Opylovaci,prave Vase karesova a Burlat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.