Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sázet, když v noci dost mrzne?

Od: pontee* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, co mám dělat, když ještě potřebuji sázet jarní cibule-tulipány aj., a přes noc venku dost mrzne? Přes den máme kolem 8mi stupňů, ale to až kolem poledne.

Krom toho bych také potřebovala vysadit do záhonu zakoupené trvalky, ale toto počasí mi udělalo čáru přes rozpočet..

Co byste proadili? Nerada bych o ně přišla, zatím to s počasím nevypadá na zlepšení. Mám ještě počkat? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalov*
hodnocení

1x

To jim nevadí.Rostliny jsou ve vegetačním klidu a nebo k němu rychle spějí.Cibulka tulipánu či krokusu vydrží do jara v naprosto zmrzlé zemi na" kámen".Jsou na to uzpůsobené buněčnými pochody (jestli se nepletu,je to snad obsahem cukrů v buněčné kapalině),které například tropické rostliny a rostliny z teplejších oblastí nemají,jelikož to nemají zapotřebí.Rostliny nevnímají chlad jako lidé.:) Navíc zem není ještě promrzlá,tak proč nesázet.

hodnocení

0x

Tulipany, nic se jim nestane,ale chtelo to driv,potrebuji tak 2 mesice na zakoreneni.

fuifui
hodnocení

0x

Cibule klidně sázejte, dobrá rada, jak je cibule velká, tak hluboko by měla být pod zemí. S trvalkami bych to taky ještě zkusila, teď má být pár bezmrazých dnů. nadzemní část jim ostříhejte a můžete se těšit na jaro. FUI.

wenda*
hodnocení

0x

Já už bych to v tuhle dobu neriskovala, když v noci mrzne, tak Vám pravděpodobně zmrznou i tulipány, protože těd už bohužel nestačí zakořenit. A cibulky tulipánů a narcisů obvykle potřebují na zakořenění alespoň 3 týdny. Jestli Vás to ale potěší, vysaďte si je do květináčů a mějte je doma. Zkuste zalévat, pokud chcete aby Vám začaly rašit. A začaly kvést. Nebo je mírně zalijte, aby se tročku cibulky vzpamatovaly a ujali se a jestli chcete,naplánujte si to na jaro a po zimě začněte pořádně zalévat. měly by pak rašit už v březnu.A pak je můžete už dát narašené ven, kde Vám budou hezky kvést.

hodnocení

0x

sup s tim honem do zeme,ale navrch nastlat listi ,chvoji,nebo lehkou zeminu,kterou pak brzy z jara odhrabnete.Tulipany musi zakorenit a to v promrzle pude tezko,potrebuji na to asi 2 mesice.i tak v zemi ji bude lepe ,pokud zajistite nepromrznuti.

hodnocení

0x

Už bych to neriskovala a do země jë nesázela. Prostě jste zaspala. Cibule tak nestihnou zakořenit a nebudou k ničemu. Bez zakořenění podlehnou. Raději do těch květináčů a příští rok rozhodně dřív!

U nás ve vsi je 80 letá paní, která nasbírala ohromné životní zkušenosti. Má každý rok nádherné tulipány v mnoha barvách. Prozradila mi, že jim prý udělá prázdniny, jako školním dětem. Koncem června ven, začátkem září zase do země. Nevím, je-li to tak správně, ale takové tulipány, jako ona¨, nemá ve vsi nikdo jiný.*placni*Tak na tom asi něco bude. Jaga.

i to je jedna zmoznosti,nasazet do konteknerku,dat treba do studene mistnosti,chodby a na jare opatrne vyklepnout zasadit do zahonu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]