Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s dozráváním rajčat již po sklizni, kdy se ponechají celé keříčky i s rajčaty a někam se zavěsí..Vím, že jsem o tom kdysi dávno slyšela, ale už si to pamatuji jen matně, a tak nevím, jestli a jak to funguje.
Je toho hrozně moc,jak se rajčátka nechávají dozrávat.Rajčátka se dávala, tak jak byla se stopkou do krabice, k tomu jedno pěkné červené jablíčko, krabice se zavřela a dala pod postel. Většinou jsou to velké staré krabice od bot. Malé rajčátka i ty co nemají stopičku, nechte samostatně v krabici, dojdou také. Není to pracné, jen vyberte rajčátka zdravé a nenamrzlé.
Ano funguje to.I já to takhle dělávám. Přebytečné olistění na keříku řajčat odstraním a pak vytrhnu keřík ze země. Letos jsem ho pověsila na půdu, rajčata se mají zavěšovat někam na tmavé místo, může být třeba tmavší chodba, nebo půda. Rajčata mi dozrály za 14 dní bez problémů. Pověsila jsem keřík normálně kořenama nahoru uvázala jsem ho za provázek, a rajčátka mi pak opravdu dozrály. tohle jsem udělala, když už byl konec října a některým rajským se ještě nechtělo červenat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.