Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, u juky mi ve velkém žloutnou spodní listy. Juku jsem jestě před tím přestěhoval k sobě od rodičů. Asi jsem ji i přelil, tak jsem ji přesadil do nového substrátu. Mám ji po přesazení zalít nebo vyčkat jestli se nevzpamatuje? Děkuji za odpovědi
Málo informací, za běžných okolností způsobuje žloutnutí listů nedostatek světla. Juk je spousta druhů, ale poměšrně často se jedná o druh Yucca elephantipes. Přikládám stručný návod na úspěšné pěstování. Určitě se Vaše rostlina napraví!
Ona je odspodu holá a ještě víc bude, když žloutne. Já bych ji uřízla, dala do vody, nechala zakořenit a pak zasadila. Sice teď na podzim není moc vhodná voda, ale zkusila bych to. Ten zbytek nechte v květináči a třeba obrazí a budete mít potom 2 rostliny. Juky jsou náchylné na přelití, spíš nechávat vyschnout, než přelívat, zvlášť ty na kmínku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.