Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Juka - žloutnutí listů

Od: dawo* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, u juky mi ve velkém žloutnou spodní listy. Juku jsem jestě před tím přestěhoval k sobě od rodičů. Asi jsem ji i přelil, tak jsem ji přesadil do nového substrátu. Mám ji po přesazení zalít nebo vyčkat jestli se nevzpamatuje? Děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Málo informací, za běžných okolností způsobuje žloutnutí listů nedostatek světla. Juk je spousta druhů, ale poměšrně často se jedná o druh Yucca elephantipes. Přikládám stručný návod na úspěšné pěstování. Určitě se Vaše rostlina napraví!

Juka - žloutnutí listů
dawo*
hodnocení

Kytka je pár metrů od okna směrované na jih. Mám jí po přesazení zalít, když jsem ji pravděpodobně přelil?
Juka - žloutnutí listů #2

Ona je odspodu holá a ještě víc bude, když žloutne. Já bych ji uřízla, dala do vody, nechala zakořenit a pak zasadila. Sice teď na podzim není moc vhodná voda, ale zkusila bych to. Ten zbytek nechte v květináči a třeba obrazí a budete mít potom 2 rostliny. Juky jsou náchylné na přelití, spíš nechávat vyschnout, než přelívat, zvlášť ty na kmínku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]