Nejste přihlášen/a.
Roky pěstuji vzpřímené muškáty, protože se mi to celkem daří. Když to vypadá na mráz, uklidím je do sklepa a po čase si z nich beru odnože. Možná, že je odebírám dlouho, protože udělám třeba 80 kelímků a z nich mi zbyde 40. Odnože dáván do kelímků od jogurtu s trochou hlíny na muškáty. Nevím, jestli to není třeba zalitím. A zadruhé koflíky s původními muškáty nechám přezimovat ve sklepě. Některé na jaře obrazí, některé ne. Ty co obrazí přesadím do nové hlíny. Nechci je všechny vyhodit, protože kdyby mi odnože nezakořenily musela bych kupovat nové. Mám 30 padesáticentimetrových koflíků, tak bych se asi nedoplatila. Nešly by ty staré uskladnit nějak jinak?
Zkuste konce řízků před zapíchnutím do půdy namočit do práškového stimulátoru. Řízky by měly být v teple, v chladu se kořínky tvoří hůře a navíc konec řízku snáze zahnije. Zálivku určitě nepřehánět. Ten sklep je světlý nebo je tam tma? Ideální pro přezimování starých rostlin je světlé bezmrazé místo.
Do stimulátoru namáčím. Sklep je světlý a nemrzne tam. Máme celý dům podsklepený a sklep je 50cm nad zemí s menšími okny. Přemýšlela jsem, jestli je nemám než zakoření nechat třeba v obýváku, ale tam je na ně asi teplo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.