Našel by se někdo v Čechách, kdo pěstuje voskovky? Připadá mi, že je všude kolem pouze spousta pěstitelů kaktusů, ale o voskovky se nikdo moc nezajímá. Zakládám větší sbírku (přes 15 různých druhů), a do budoucna sháním lidi na výměnu (i informací). Založil jsem stránky hoya.euweb.cz - zatím tam je toho ale málo. Tak kdo má náladu, ať se připojí...
Ahoj Honzíku, hlásím se do voskovkového týmu.Mám sice jen 1 druh, ale ráda si rozšířím obzory.Letos mi voskovka poprvé vykvetla a už od jara kvete nepřetržitě.Mám jí a parapetu na jižní stranu a vydatně jí zalévám.Zřejmě jí to svědčí... Přeji Ti hezké léto a Tvým Hoyám obzvlášť ... Čau Zuzka
jan pražák
Ahoj Zuzko, omlouvám se za neuvěřitelně zpožděnou odpověď, jelikož jsem nedostal automatickou informaci na e-mail a teď jsem se sem dostal spíše úplnou náhodou, a koukám, že pár lidí reagovalo Staré www stránky jsem zrušil, pokračuju na porost.amarok.cz/... Tam snad již brzy bude něco jako katalog voskovek a jiných pokojových rostlin. Takže doporučuji vývoj těchto stránek sledovat, dříve než v únoru se tam ale moc dít nebude Zdravím, Honza.
Ahoj, voskovky se mi moc líbí a mám je už řadu let a stále pěkně kvetou, ale mám jen dva základní druhy a netušila jsem že jich je tolik. Pokud máš nějaké na prodej, byla bych moc ráda. Děkuji Marta
jan pražák
Ahoj Marto, staré www stránky jsem zrušil, pokračuju na porost.amarok.cz/... Tam snad již brzy bude něco jako katalog voskovek a jiných pokojových rostlin. Takže doporučuji vývoj těchto stránek sledovat, dříve než v únoru se tam ale moc dít nebude Zdravím, Honza.
Ahoj, i my máme jednu voskovku (asi Hoya carnosa). Je to dědictví , je krásná, pokud kvete (což nyní zrovna není), velmi výrazně voní. Je to velmi nenáročná rostlina, která trvale bydlí v rohu vedle okna. Průměr naší rostliny na podpěře je okolo 70 cm. Rostlinu vůbec nepřesazujeme, jen trochu doplňujeme hlínu... Zdravím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.