Nejste přihlášen/a.
Prosím Vás blíží se zima a já bych potřeboval zazimovat papriky ,,feferony,, .Bydlím v panelovém domě a papriky mám zatím na balkoně .Mám možnost je dát na schodiště kde je okno a teplota se tam přes zimu pohybuje tak kolem 18 až 20 C. Co mám udělat pro jejich úspěšné zazimování.Mám je nějak ostříhat?. Mám je prvním rokem.
Děkuji za rady
.Kepio
Před lety jsem chili papričky pěstoval jen za oknem.Ale spíše jsem vždy na jaře vysel nové a ty staré vyhodil.
JABRAKA
Většina odrůd paprik (včetně feferonek) jsou sice vytrvalé, ovšem jejich udržování po dobu více let se vyplatí jen v případě, že máte možnost papriky zimovat na světlém a chladném (leč bezmrazém) místě.
Pro nás běžné "smrtelníky" s normálními byty bývá jednodušší se s nějakým zimováním netrápit a na podzim si nasušit plody pro jarní výsev. Feferonky klíčí velmi ochotně a během pár týdnů lze ze semen získat první kvetoucí rostliny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.