Nejste přihlášen/a.
Vysázet je na podzim nebo až na jaře? Nějak se snažit je sázet podpučím dolů nebo jen tak nasypat do řádku? A jak bude vypadat to, co mi z toho v příštím roce naroste?
Ahoj Limetko. Moje zkušenost : Vůbec nevadí, kdy pacibulky vysázíš. Zda teď na podzim nebo na jaře. Nevymrzávají. Já jsem udělala řádku a pacibulky tam dala cca 15 cm od sebe. Nad ně tak centimetr půdy. Jo, vůbec jsem si nelámala hlavu tím, jestli je dávám podpučím dolů nebo nahoru :D. Pacibulka se sama při růstu "srovná". A to. co z toho vyroste je pro mě absolutní bomba pro zpracování v kuchyni. Ona totiž vyroste jedna jediná (!) cibule. Žádné stroužky . Velikost - dle původního česneku. Takže jedna cibule třeba 5 cm v průměru
. No a když tyhle cibule necháš v zemi, tak příští rok z nich budeš mít klasický česnek se stroužky.
Tak já se vám k něčemu přiznám. Já jsem kdysi vůbec netušila, že se dá česnek takto pěstovat. Na podzim jsem nějak nestihala pacibulky ostříhat a vyhodit
a ony napadaly na zem. Ten záhon jsem chtěla na jaře celý změnit, takže jsem ho ani nezryla. No a na jaře koukám
, co mi to na tom záhonku začíná růst . Nechala jsem tomu naprosto volný průběh a v létě jsem sklízela dóóóst velký palice
. Pak v zemi zůstaly takový menší potvůrky, na ty jsem se vykašlala. Nechtělo se mi je vytahovat.
No a příští rok z nich byl česnek se stroužky. Takže asi takhle nějak probíhají moje mičurinské pokusy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.