Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování kukuřice na popcorn

Od: klarinet* odpovědí: 4 změna:

Koupila jsem si přes aukro semena pukancové kukuřice. Když jsem nyní zkoušela semena sklizené kukuřice dát do mikrovlnky, tak se s nimi nic nedělo. Připadám si jako blbec. Doufám, že pukancová kukuřice má být tzv. popcorn. Co se s nimi má ještě udělat, aby to tak bylo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

My to děláme na pánvi na plynu a skáčou až 1/2metru vysoko,není to tou mikrovlnkou?

hankauk*
hodnocení

0x

A neměla by být sušená? Neslyšela jsem, že by syrová pukala...;)

des*
Pukancová kukuřice _ má drobná pevná zrna s měkkým škrobem uvnitř. Když je zrno zahříváno, tento měkký škrob začne expandovat a vzniklý tlak roztrhne pevnou škrobovou vrstvu na obvodu zrna _ vytvoří se typický "pukanec".

Proč by se měla sušit,nevím,akorát se musí sklidit zralá.Vloudila se nějaká chybka,třeba není vůbec pukancová.

hodnocení

0x

Semena musí být sklizena v plné zralosti a vysušená. V mikrovlnce jde popcorn dělat. Pokud je vše tak a přesto nepukají, není to pukancová kukuřice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]