Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit jestli musím vzít v zimě rouby merunky a ukldnit je nebo jestli je možné použít roub rovnou ze stromu a poté hned naroubovat.Děkuji
0x
tak lepší je vzít rouby v zimě a roubovat je na už rašící stromky, lépe se ujmou. V případě, kdy na to zapomenete, nebo získáte rouby až na jaře, určitě se to dá zkusit a občas uspějete, ale výsledek bývá horší. Ale taky záleží na tom, jak moc narašené rouby budou, pokud je získáte z nějakého chladnějšího místa než kde budete roubovat, tak to jde bez problémů uříznout a naroubovat.
dobrý den.A jak tedy nejlépe ty rouby uchovat když je střihnu někdy v lednu a budu je roubovat někdy v březnu.Děkuji
Peckoviny se zásadně roubují v lednu,takže uříznout a hned oroubovat.Vybrat pěkný den,a co nejmíň se dotýkat roubů.Roubujte na kozí nožku.
tak ted jsem v šoku a nevím kdy jestli roubovat v lednu nebo v březnu.Měl jsem zato že spíš se roubuje v březnu aspon jsem to i někde četl.A myslím že to bych asi nezvládl naroubovat to na tu kozí nožku.Jsem začátečník a budu roubovat poprvé.Děkuji
www.zahrada.zjev.cz/merunky.html
roubování v lednu sice může vyjít, pokud ale bude dlouho mráz, tak máte skoro jistotu, že roub dřív než priroste, tak uschne.
Děkuji ale ještě bych potřeboval jak nejlépe uchovat rouby které si střihnu v lednu a budu uchovávat tak do března.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.