Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hortenzie a slunce

Od: delta® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den! Potřebovala bych od vás poradit. Chtěla jsem si na zahrádku pořídit hortenzii, ale přečetla jsem si, že vyžaduje polostín a já tam mám po celý den slunce. Neexistuje nějaký druh hortenzie "milující" slunce?

Nebo doporučili by jste mi nějaký keřík, kterému by slunce nevadilo a dlouhodobě kvetl? Děkuji.:)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám ji na přímém sluníčku,ale pouze půl dne,stačí *uf*A co motýlí keřík?Je krásný,a sluníčko "může." magazinzahrada.cz/...

hahanaj*
hodnocení

0x

Tak jste na tom jako já od východu do západu žár... Dcera mi koupla je to 14 dní krásnou hortenzii,ale radovala jem se z ní jen týden - spálilo ji slunce. Koupila jsem si hortenzii latnatou ,sice není tak krásná ,ale slunce snese . Mám ji smetanovou

Hortenzie a slunce
myse*

viděla jsem ji růst i na slunci, jen ji na prudké sluníčko musíte zvykat pomalu... Ale základ je hodně vody! dobré je místo hnojiva přidávat sedlinu z kávy...

Hnojení sedlinou z kávy?. Máte s tím zkušenosti? Každá rada dobrá.

Káva je kyselá, slyšela jsešm, že je dobré lít k hortenzii logr, aleš jen u té, které to nezmění barvu. Tuším, že k modré, u brůžové by květy začaly modrat. Jen aby to nebylo obráceně, ale asi to je tak.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Bohužel Vám neporadím - ale denně chodím kolem krásné modré Hortenzie na zahrádce, která je od rána vystavena dosti prudkému slunci. Nevím, jak to ti lidé dělají - ale Hortenzii mají už nejméně 10 let - a keřík se jim rok, co rok rozrůstá.

jar*

Zkuste zazvonit a zeptat se. Příjemný zahrádkář rád poradí*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]