Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podzimní květy jabloní

Od: jabraka* odpovědí: 4 změna:

V neděli některé televizní stanice uveřejnily neobvyklý jev - rozkvetlé jabloně.Dnes jsem našel několik květů i na svých jabloních,které při jarních mrazech o svou parádu přišly.Také jste se s tím na svých zahrádkách setkali?Bohužel jsem nezodpovědně neměl svůj fotoaparát ssebou.Ale zítra to napravím.(zahrádku mám půl hodiny od domu).

JABRAKA

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

Dobrý den. Já bych se nad tímto úkazem zase tak moc nepozastavoval, jako včera v reportáži v televizi. Skutečně k tomuto jevu obcač dochází. Příčinou může být chadné léto nebo pozdní mrazy v květnu. I na jiných stromech se občas vyskytnou květy v době, kdy na tom samém stromě jsou již zralé nebo dozrávající plody.

hodnocení

0x

Před několika lety na podzim rozkvetla celá jabloňová alej u silnice za naší vsí. Sice řídce, ne jako na jaře, ale na každém stromě byly květy. Nedávno to ukazovali v televizi, je to prý tím, že na jaře spálily první květy mrazy, strom se brání, chce vyvést plody a tak na podzim, když je teplé a stálé počasí, nasadí květy nové. Nemá ale už tolik síly jako zjara, proto jich je méně. Protože prý vývoj a dozrání jablka trvá 160 dnů /to jsem také pochytila z reportáže/, samozřejmě, že z těchto podzimních květů už nebude nic. Ale vypadá to opravdu nevšedně.

Já jsem se letos také rozhodla obelstít přírodu a po sklizni hrášku jsem ho vysela znovu. Bylo to nějak v červenci a těšila jsem se na druhou sklizeň. Rostlinky jsou pěkné, bohatě mi kvetou, ale myslím, že té sklizně už se nedočkám, noci jsou už studené. Ta doba tepla je v našich klimatických podmínkách na dvojí zralost asi opravdu krátká. Jaga.

lally*
hodnocení

0x

Pod okny nám rozkvetl černý bez, sice jen několika květy, ale současně dozrávají i černé bezinky. V sousedství kvete magnolie. Zřejmě je na vině oteplení po chladném létě. Příroda je naprosto zmatena.

ropak*
hodnocení

0x

Příroda není nijak zmatená,je to jen jak pravila předemnou účastnice.Příroda má možnost záložních květů.V případě mrazu ,který spálil co se dálo,tak nasadí záložní květy. Bohužel u nás málo kdy plody dožrají.I když mi letos dala hrušeň 8 kousků na celý stromek a to právě z e záložní násady.Příroda je moudrá ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]