Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy zasadit hortenzie

Od: lucky* odpovědí: 3 změna:

Hezký den, ráda bych si zakoupila venkovní hortenzie.Kdy se kupují a kdy je nejlíp je vysadit do zahrady? Bohužel byla jsem v Obi, kde měli hortenzie v květináči a prodávající mi nebyla schopná říct, zda jsou venkovní nebo vnitřní a co vlastně s nimi dělat...Pokud víte a poradíte, budu ráda!Děkuju.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já jsem je letos vysadila na jaře,nicméně,přes zimu je nechávám venku,musí se ale řádně zaházet třeba chvojím,nebo listím,zkrátka,aby nepomrzly,na jaře je posléze ostříhám,a to totálně,pak vykvetou nové a krásné lístečky;)Dejte si ovšem pozor na zálivku,ony mají rády hodně vodičky,a nesnáší přímé sluneční světlo po celý den,za to vás odvděčí nádhernými a barevnými květy*hej*

cesmina*
hodnocení

0x

Pokud ji máte v květináči můžete klidně nyní.Já jsem minulý týden sázela latnatou,ta se na jaře seřízne a na nových výhonech kvete ,a přesadila do kbelíku tu klasickou, která kvete na loňských výhonech..V zimě vždy namrzla i když byla zakrytá a pak nekvetla ,jsme dost vysoko.Chce to zeminu na rododendrony nebo přidat do té normální rašelinu.Můžete i zamulčovat.Pokud chcete modrou musíte koupit k modření růžovou nebo červenou.

honey*
hodnocení

0x

my jsme přímo před domem měli dvě a už měli skoro na květ, když bylo potřeba je přesadit kvůli rekonstrukci a zvládly to obě a ještě nám vykvetly...jinak je na podzim seřízneme, necháme asi tak 10-20cm dlouhé stonky a pořádně zakryjeme chvojím či listím... :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]