Nejste přihlášen/a.
Hezký den, ráda bych si zakoupila venkovní hortenzie.Kdy se kupují a kdy je nejlíp je vysadit do zahrady? Bohužel byla jsem v Obi, kde měli hortenzie v květináči a prodávající mi nebyla schopná říct, zda jsou venkovní nebo vnitřní a co vlastně s nimi dělat...Pokud víte a poradíte, budu ráda!Děkuju.
Já jsem je letos vysadila na jaře,nicméně,přes zimu je nechávám venku,musí se ale řádně zaházet třeba chvojím,nebo listím,zkrátka,aby nepomrzly,na jaře je posléze ostříhám,a to totálně,pak vykvetou nové a krásné lístečkyDejte si ovšem pozor na zálivku,ony mají rády hodně vodičky,a nesnáší přímé sluneční světlo po celý den,za to vás odvděčí nádhernými a barevnými květy
Pokud ji máte v květináči můžete klidně nyní.Já jsem minulý týden sázela latnatou,ta se na jaře seřízne a na nových výhonech kvete ,a přesadila do kbelíku tu klasickou, která kvete na loňských výhonech..V zimě vždy namrzla i když byla zakrytá a pak nekvetla ,jsme dost vysoko.Chce to zeminu na rododendrony nebo přidat do té normální rašelinu.Můžete i zamulčovat.Pokud chcete modrou musíte koupit k modření růžovou nebo červenou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.