Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sklizen a uložení mrkve

Od: zabkag® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,už je čas sklidit ze zahrádky mrkev a jak ji uložit?Myslím že se říká,že nějak do pískuDěkuji Gábi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

4x

Mrkev skliďte 6.10.Je to den kořene.Jsou na to speciální tabulky.Do větší nádoby,dejte písek a mrkev do něj zapíchněte,prosypte.Stačí 3cm v písku.Nať se obere na tzv srdíčko.Nebo zkuste obranou mrkev dát bez ničeho do 4-5L láhve od okurek a postavte vzhůru nohama.Děláme oba způsoby.

jabraka*
hodnocení

3x

žabko,já jsem nechával mrkev na záhoně až do mrazů.Postupně jsem odebíral největší ke spotřebě a když se ukázalo,že už bude zima,vyryl jsem ji.Ty malé ještě pěkně povyrostly.Ve sklepě jsem ji zasypal rašelinou,trochu navlhčenou.Totéž petržel,ta vydrží i - 5 stC,celer také.

JABRAKA

lidus*
hodnocení

3x

Obě odpovědi rádců mám vyzkoušené, ta sklenice je super ale pokud máte tak dobrý sklep jako my na chalupě stačí dát mrkev na lísku a vydrží nám až do května.

hmm
hodnocení

0x

nám nikdy zelenina ve sklepě nevydžele a strašně rychle zhnila tak jsme ji zacali uskladňovat do mrazáku.dá to spoustu práce napodrzim, ale pak uz neni prace zadna:) vyreju, hned ocistim (kdyz se par dni necha uz to jde mnohem hůř) a na robotu nastrouham (mrkev, petrzel i celer a smicham si to jako smes do polivky) a dam do pytliku do mrazaku a pak bud useknu palickou nebo ukrojim nozem (zalezi i na hrubosti nastrouhani-hrubsi se da zmrzle rozklepat a pak jen usypavat dle potreby do polivky) a cast mrkve si nakrajim na kostky na ostatni pouziti a se vsim supem do mrazaku.uz to tak delame hodne let a jsem maximalne spokojena. Marie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]