Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamčatská borůvka a růže na kmínku

Od: podsmrkem® odpovědí: 3 změna:

Poraďte mi do jaké půdy mám nasadit kamčatskou borůvku a zda spíše do sušší půdy či má ráda vodu jako kanadská borůvka. Ještě jsem dostal růži na kmínku a bylo tam napsáno že má ráda slunce a to je vše. Tak bych rád věděl zda ji mám nechat přes zimu v květináči ve sklepě a nebo ji mám vsadit do země již teď na podzim.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Oba rádci už napsali úplně vše.

Jen s tou stromkovou růží - raději bych ji na zimu neohýbala, i když to někdo dělá. Já jsem ji pokaždé po vytvarování korunky přikryla papírovým vícevrstvým pytlem a dole ho na kmínku zavázala. Zimu pokaždé bez nehody přečkala. Jaga.

majdalena*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Skutečně kamčatská borůvka, také se jí říká zimolez, nepotřebuje specialní půdu. Můžete jí nyní zasázet, jen na zimu bych jí trochu více přihrnula hlínu, my tam máme mulčovací kůru. Také ji na jaře přihnohíme hnojivem naředěné slepičáky, ale strašně slabý roztok, nebo kristalonem, také jen slabý, nebo přímo hnijovem na borůvky. Ale chce to opravdu hnojit opatrně a stačí na jaře. Ale vody v době květu to je na jaře, potřebuje hodně i během doby, kdy jsou již plody.Máme je již několik let a je vysoká tak 18cm a široká tak 150cm. Jen ty borůvky, mají malinko jinou chut, než klasické, nebo kamčatské, ale je to první vitamín co děti zobají. Na nemoce opravdu netrpí.Jen když ji přehnojíte, tak zežloutnou listy, ale nic se neděje, to se zase upraví.Kdybyste měl čas tak tady v této rubrice se to již mnohokrát řešilo, tak to projděte. Jsou tam i fotografie a mnoho užitečných rad.

doplněno 12.09.11 07:15:

Máme jí vysokou 180cm né 18cm.

des*
hodnocení

0x

Na rozdíl od borůvek kanadských tato rostlina nevyžaduje žádný speciální kyselý substrát a je zcela nenáročná, netrpí na škůdce a nemoci. Její podlouhlé, modré plody připomínají chutí borůvku a vzhledem k její rannosti / první plody můžete sklidit již v polovině května / se stala mezi našimi pěstiteli opravdovým hitem.

Růži bych zasázel ven,ve sklepě jí nebude dobře,pokud to kmínek dovolí tak ji před zimou skloňte k zemi a přikryjte chvojím.Pokud u vás hodně mrzne,zasázejte ji tam kde je průvan,kde nefouká ráda omrzne i zabalená.

doplněno 11.09.11 22:46:

Tu borůvku stříkáme hned jak sleze sníh,na kmínek,je to tedy keř,hnojivem na list,ono jich naroste mnohem víc.Zalévat přiměřeně,jak ostatní zeleninu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]