Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rádi bychom se chtěli zeptat, zda nevíte, co by mohlo být s kytkou, které žloutnou listy. Jedná se o tropickou kytku, listy žloutnou a opadávají. Mohli bychom Vám zaslat fotografii. Kytka má vysoký silnější stonek a nahoře jsou listy, vypadá, jako Nolina s listy.
Dobrý den,já nemám stejnou palmičku,ale něco podobného,jmenuje se yuka a měla jsem stejný problém.Pak jsem zjistila,že jsem ji přelila a má málo světla.Objetovala jsem jí kousek místa v pokoji a čas na vyschnutí.Nyní vypadá velice dobře a rodí i obnože. 5íká se,že když se květině věnujete přes příliš,tak to není dobře a tato mi to dala nejevo. Opravdu pozor na zálivku,pohnojte ji a vše čas ukáže na listech.Držím palečky!
žloutnutí listů, způsobuje vše to, co řekli rádci přede mnou, ale dodávám, že také nedostatek dusíku, který je nezbytný pro tvorbu zeleně listové. Rychlou pomocí je přihnojení roztokem hnojiva, s vysokým obsahem dusíku. Dlouhodobě pomáhá rohová moučka, která se opatrně zapraví do povrchu substrátu. Nazdárek a hodně úspěchu v záchraně kytičky. Suzy.
Důvodů ke žloutnutí může být opravdu spousta,např.malá zálivka,veliká zálivka,špatné světlo,tzn.málo-tyto rostliny potřebují maximum,chladno-a,že ho letos bylo,a za další škůdci v zemině,možná by bylo potřeba ji přesadit-2díly zeminy,1díl písku.Zkuste
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.