Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko, potřeboval bych poradit jaké pořídit čerpadlo na 12V k zelévání zahrady (do 1000,-Kč). Nynější postup - konev do plechového sudu a chodit a chodit (jistě znáte). Záhony jsou vzdáleny od sudů cca 10-15m. Představa: ponořím čerpadlo do sudu (nebo nasosnou hadici), zapnu a zalívám
Díky za případné poznatky.
Na zalévání je potřeba především nádrž,nebo řada sudů.Výkonné čepadlo pro přímé zalévání ani snad neexistuje.Já to řeším tak,že do sudu načerpám vodu ze studny čerpadlem,napájeným 12 V baterií,dříve ručním pákovým čerpadlem.množství je relativně malé,čerpadlo běží dlouho.Zalévám pak ze sudu samospádem normální zahradní hadicí.
JABRAKA
Tak za takhle nízkou cenu asi nic. Čerpadlo s klasickým napájením 230V stojí přibližně 2500Kč. Čerpadlo na 12V stejnosměrných musí mít jinou konstrukci motoru a ten motor bude mnohem dražší než 1000Kč.
Já bych to řešil buď měničem napětí z 12V na 230V a klasickým čerpadlem. Výkon měniče musí být vyšší, než je příkon čerpadla.
Druhou možností je jedna nádoba na vodu, která bude umístěna ve výšce a odtud poteče voda sama. Načerpat vodu tam můžeš během několika hodin maličkým čerpadlem.
A taky musíš mít co největší rozměry hadice k čerpadlu a od čerpadla. Pokud to budeš tlačit do hadice s malým průměrem, tak tam budou velké ztráty.
Viděl jsem tohle udělaný z benzínovýho čerpadla z osobáku. Nevím jajej typ to byl, ale bylo to co je namontovaný v nádrži.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.