Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak usušit šípky, aby byli červené?

Od: brunda* odpovědí: 4 změna:

Prosím jak usušit šípky aby byli pěkně červené?Vždy ,když je usuším mají načernalou barvu.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

0x

Šípky sklízím až projdou mrazem,a pak z nich vyrobím sirup.Používám ho do čaje.Odstraním stopky a zbytky květu.Rozemelu a vyvařím v trošce vody.Odstraním semínka a přidám cukr a zavařím.Je to mnohem efektivnější,než sušené.

JABRAKA

limetka*

Jak z toho odstraníte ty škrabavé chloupky? Nezůstanou tam?

jabraka*

Ty chloupky tam jsou vždy,nikdy mi nevadily.Když se to uvaří jako sirup a ten se přidá do čaje,chloupky sednou ke dnu a nechám je jako logr z kafé.

JABRAKA

Jak odstraníte semínka? Má se to pasírovat? Stačí cedník, nebo se musí přes plátno a kroutit? Kolik vody, zalít tak, aby byly šípky ponořené a nechat odpařit, nebo jenom podlít a hlídat, aby se to nepřipálilo. Jak dlouho to vaříte? Kdy přidáváte cukr, hned? Kolik cukru na kilo šípku? stačí to od oka, a podle chuti? Může se přidat šťáva z citronu? Doufám, že jsem tolika otázkama neunavila, ale ráda bych si ten sirup udělala také. Děkuji za vysvětlení. Suzy.

doplněno 13.09.11 20:29:

Tím zavařením, myslíte sterilaci? Nebo to děláte jako s marmeládou, obrátit skleničky vzhůru dnem?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]