Nejste přihlášen/a.
Prosím jak usušit šípky aby byli pěkně červené?Vždy ,když je usuším mají načernalou barvu.
Šípky sklízím až projdou mrazem,a pak z nich vyrobím sirup.Používám ho do čaje.Odstraním stopky a zbytky květu.Rozemelu a vyvařím v trošce vody.Odstraním semínka a přidám cukr a zavařím.Je to mnohem efektivnější,než sušené.
JABRAKA
Ty chloupky tam jsou vždy,nikdy mi nevadily.Když se to uvaří jako sirup a ten se přidá do čaje,chloupky sednou ke dnu a nechám je jako logr z kafé.
JABRAKA
Jak odstraníte semínka? Má se to pasírovat? Stačí cedník, nebo se musí přes plátno a kroutit? Kolik vody, zalít tak, aby byly šípky ponořené a nechat odpařit, nebo jenom podlít a hlídat, aby se to nepřipálilo. Jak dlouho to vaříte? Kdy přidáváte cukr, hned? Kolik cukru na kilo šípku? stačí to od oka, a podle chuti? Může se přidat šťáva z citronu? Doufám, že jsem tolika otázkama neunavila, ale ráda bych si ten sirup udělala také. Děkuji za vysvětlení. Suzy.
doplněno 13.09.11 20:29:Tím zavařením, myslíte sterilaci? Nebo to děláte jako s marmeládou, obrátit skleničky vzhůru dnem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.