Nejste přihlášen/a.
Sněhová kalamita mi u 30-ti letých švestek ponechala jen dvě protilehlé téměř vodorovné silné větve.Ponechal jsem mezi nimi růst vzhůru zloděje aby vyplnily prázdný střed.Nyní jsou již asi 1,5 m vysoké, souběžné, ale velmi husté,snad po 10-ti cm. Ale skutečně téměř vyplňují prázdný střed. Na dvou z nich se již dokonce přímo u kmínku,téměř po celé výšce objevily švestky.Jak mám pokračovat? Něco prořezat, něco nechat? Ty ponechané zkrátit? O kolik.Prosím poraďtě.
Děkuji
Nahradit v koruně chybějící větvě je nutné.Ale ne pomocí "VLKU"(jak říkáš "zlodějů)Nechej maximálně dvě další větve,ty zkrať na třetinu na venkovní očka.Ostatní totálně vyřízni.Zakrať i větve,které zbyly a nechej jen nezbytný obrost.Po několika letech se obnoví koruna.Řezej vždy na ní letorosty dovnitř koruny a obnovující se vlky.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.