Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit malých mušek

Od: inside* odpovědí: 19 změna:

Prosím o radu, jak se zbavit malilinkých mušek, které neustále obletují květináč a na nic se nedají chytit.Zemina do které byly sázeny kytky byla ošetřena(skoro upečena v troubě),přesto se po čase tyto malilinké mušky znovu objeví.Všechny květiny v bytě byly do této zeminy přesazeny, ale bohužel.Poradí mi někdo z čtenářů?-inside-

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nene, octové mušky to nejsou. Jsou to smutnice. Mrchy jedny! *zed* Taky mám vyzkoušeno všechno. Nejvíce se mi oplatil vysavač. Vůbec jsem ho v době, kdy vylétavají, ale není to dlouho, neschovávala. A ty potvory jsem ze vzduchu sezbírala. A každý, kdo šel okolo. *bum*

doplněno 04.09.11 09:35:

free-grower.cz/...

doplněno 04.09.11 09:36:

greenhome.cz/...

polinek*
hodnocení

1x

chce to zakoupit hlístnice a dát je do vody a zalét. Dnes to bylo zrovna v Receptáři

honzek*
hodnocení

0x

To sou nejspis vinne musky, ktere se lihnou v odpadkovem kosi, nebo na ovoci... poschovavat ovoce, a ty kvetinace jemne vystrikat nejakym biolitem

inside*
hodnocení

honzek-žádné ovoce se v místnosti, kde jsou květiny nenachází a odpadkový koš, tak ten je úplně někde jinde a fakt stále čistý.

honzek*

NEmyslel jsem to tak, ze mate spinavy kos *smich* U nas ty musky jsou hrozne rychle. Staci tam vyhodit jabko a d druhy den k veceru, tak uz musky jsou... Potvory...

Jinak tyhle musky co myslite,ziji jen kratce strikat nemusite.Spis to bude jiny skudce,koupit lepove desticke v zahr.potrebach.

stafan*
hodnocení

0x

Kupte si DURSBAN a nasypte do květinačů.

wajta*
hodnocení

0x

Zdravím,vyzkoušel jsem mucholapku.A za pár dní mušky se přesunuly na mucholapku.

Napočítal jsem kolem 800 potvor.

majdalena*
hodnocení

0x

Také jsem měla tyto mušky.Syn mi koupil v zahradnictví nějaké lepící žluté pásky.Nevím, jak se jmenují. Zastrčila jsem po jedné do květináče a všechny se na ně postupně přilepily. Nechala jsem to tam, dokud nebyla lepící páska plná. Omlouvám se, že neznám název. Ale určitě zde to bude někdo vědět.

Jo, ty pásky jsou docela účinné, ale nesmíte mít pokoj zařízený převážně žlutě. To pak ten mrňavý kousek plastu smutnice snadno přehlédnou.*smich*

marenka74*
hodnocení

0x

Taky jsem měla a občas mám tyto malé potvory a opravdu pomáhají žluté lepící pásky,dají se koupit v každém květinářství.Když se mi je mepodaří zlikvidovat napoprvé,opakuji.Stojí asi 35Kč.S tím vysavačem bych to taky vyzkoušela.

lucies*
hodnocení

0x

Mně taky pomohlo je vychytat na mucholapku. Je to taková ta průhledná s barevnými kytičkami.

To se dá ještě sehnat*sok*? Pamatuju, jak se od toho dalo nádherně upatlat:). Ale docela pěkně to vonělo*frajer*.

hodnocení

0x

Jojo, smutnice jsou prevíti. Problém je ten, že oni samotné rostlině ani nijak neškodí, ale jejich larvy, které nakladou do substrátu požírají kořínky. Na mušky zabírají ty lepivé žluté destičky, nebo asi i mucholapky (nebo koupit pár masožravek, těm taky moc chutnají*smich*), ale ty nepochytají ty potvory uvnitř. Mají rády vlhko, tak zabírá nechat substrát proschnout, pokud to ale nezahubí rostlinu a když to není s ohledem na rostlinu možné, tak pak už pomůže leda postřik-2x zopakovat asi po týdnu.

Mě pomohl i obyčejný Mospilan, nebo Agrion Delta.

zuziks
hodnocení

0x

stačí do květináče zapíchnout oloupaný stroužek česneku a čekat, za pár dní jsou pryč.

To mi zní moc dobře. Vyzkouším. Děkuji :)

kacu*
hodnocení

0x

Já na ně používám levnější řešení, napustím si sklenku nějakého džusu, ale místo vody to zředím Jarem, nebo jiným čistícím prostředkem :D . Mušky na to nalítaj, spadnou a utopí se, nebo otraví ... Jinak, podle mě to jsou prostě minimušky (doma se vžil název pič.orky ) :D Omlovám se, ale musela jsem to sem napsat :) U nás se objevují, když hodně zaliju nějaké kvítko, a třeba den je v podmisce trocha vody. Mušky nesnáším, protože všude lítají, je to děs ..

hodnocení

0x

Ano, jsou to smutnice.Četla jsem, že se má nechat substrát co nejvíce proschnout a pak už zalévat méně a od spodu. Dále česnek ižluté lepící trjúhelníky.

hodnocení

0x

Na smutnice bylo během 10 dní v květináčích použito:

1. zasypat pískem - nefunkční

2. žluté lepící pásky - nefunkční, pár mušek se pochytalo, zbytek vesele poletoval

3. Biocont NEMAPLUS - údajně nejlepší prostředek proti smutnicím, v hodoníských obchodech nevedou*bum*

4. Biolit proti létajícím hmyzu - úspěšný zákrok*palec*, již 4. den bez mušek - smutnic; byl aplikován jako postřik hlíny v květináčích

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]