Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy zasadit maliny?

Od: mana* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat kdy zasadit maliny? Jestli můžu teď na podzim a nebo je lepší to nechat až na jaro. Mám pár malin na zahradě potřebuji je nějak seskupit a omladit a protože jich je málo a když už se budu hrabat v hlíně, že bych rovnou objednala nějaké sazenice.

Jaké odrůdy jsou dobré? Děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tofi*
hodnocení

1x

Klidne ted na podzim.

My mame doma hodne odrud. Mame doma hodne druhu. Velice se nam osvedcila ta "staleplodici" opravdu ma krasne maliny i ted a vlastne je ma az do mrazu. Pak mame vybornou zlutou malinu - koupili jsme jiz jiz pred hodne lety tehda to byla novinka a chtlei jsme to zkusit jako kuriozitu, ale ma skutecne vyborne plody jsou hodne sladke - mylsim, ze se jmenovala gold.

Pak jsme take zkuseli hodne slechtenych a krizenych odrud, ale to se nam zatim moc neosvedcilo - mame i cerne maliny, ale ty hodne napadala nejaka plisen - takze jsmem el itak dve maliny z celeho kere. Take mame ostruzino maliny, ale zatim take nejsme moc spokojeni - uroda nic moc. Loni jsme koupili ty purple, ale bohuzel letos neplodili. Take nas zaujala ta odruda Himbo top, ale prvni rok nam zasla, tak nam poslali novou a ta take nemela plody :(

Takze za me koupila bych nejakou staleplodici, pak zlutou a pak nejakou "obycejnou cervenou" ale opravdu spis obycejnejsi ne nejakou moc slechtenou ty bud moc neplodi nebo maji velke plody, ale dle me zkusenosti chutove jsou pak lepsi ty male obycejne.

myse*
hodnocení

0x

klidně na podzim, to je celkem jedno. Odrůdy neznám, ale zkušenost mám se stáleplodícíma - ty jsou lepší než 1x plodící. Ted na podzim začínají zrát...

drap*
hodnocení

0x

Klidně na podzim. U malin nebývá vůbec žádný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]