Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak uchovat jablečný mošt?

Od: marmar* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, prosím o radu, jak lze uchovat doma jablečný mošt, aby vydržel, co nejdéle. Ideálně bez chemie. Jaké jsou možnosti? Díky

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

2x

Každý rok jej zavařuji do skleněných zavařovaček pod víčko.Když je ho dostatek,pijeme ho i na Nový rok.

JABRAKA

cori2

Zahřát a horké plnit do pet lahví, uchovat vleže, nahoře je bublina. Vydrží klidně i rok.

tomsik*

Zahřát do petláhví

 

hodnocení

0x
avatar justin

Nastrouhat do každé skleněné lahve štetku křenu!

des*

S křenem se mošt nekazí ,ale je hnusnej,smrdí jak po bramborách.Děláme ho taky v petkách a do mrazáku.

 

hodnocení

0x

Záleží na tom,kolik ho máte,já ho dělávám každým rokem,naliju do PET láhví,a dávám do mrazáku,jinak jasně zkyše;)

 

ryza
hodnocení

0x

taky doporučuji zmražení, ale ne do skleněných lahví *smich*

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

My jej pokaždé uchovávali v tmavém chladném sklípku, ve skleněných lahvích s korkovými zátkami, hrdlo jsme navíc po uzavření máčeli v rozehřátém vosku. Skladovali jsme do polic na ležato. Nekazil se a vydržel. Vlastně moc dlouho ne, pokaždé se po něm jen zaprášilo. ;) Jaga.

 

lidus*
hodnocení

0x

Vyzkoušela jsem kde co, zahřát do PET, zavařit, dát do sklepa v demižonu a přidat křen nebo zase někdo poradil petol. Nejlepší je dát do PET a zamrazit, je jako čerstvý.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Náš taťka mošt naléval do vyvařených skleněných lahví, nastavěl do zavařovacího hrnce do poloviny s vodou, steriloval a zátkoval. Koupil si zátkovač, takový jako narážeč špuntů. Korkové zátky povařil a horké použil.:) Ale než se takhle zprofesinalizoval, dával mošt do běžných zavařovacích sklenic a sterilizoval stejně tak, jako kompoty. Jen snad na víc stupňů, ale nevařil a v hrnci nechával déle. Nikdy nic do sklenic a do lahvi nepřidával.*hej* Mívali jsme jich spousty. Ještě teď cítím tu vůni a chuť. *slunce*

 

marmar*
hodnocení

děkuji za rady. zkusím ten mrazák :)

 

014011
hodnocení

0x

Jablečný mošt nechat v hrnci jen lehce přejít varem a ještě horký nalít až po okraj do PET lahví.Zašroubovat,flašky umýt aby nelepily a hotovo. Děláme to tak už několik let a ve velkém množství,fakt se nekazí a vydrží.

 

adad
hodnocení

0x

Naplnit do Pet lahvi a sterilovat pri 70 Celsia asi 15 minut.Lahvi se trochu vyduje dno,takze se musi pak uchovavat vleze,ale most vydrzi i nekolik let.

lenkachladova

Zavařuji při 73st.C 10 minut a pak stáčím do PET lahví - nerezový zavařovací hrnec. Vyzkoušené a perfektní, téměř bez práce. Do mrazáku dávám maso a zeleninu:).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak uchovat mošt

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]