Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, jak lze uchovat doma jablečný mošt, aby vydržel, co nejdéle. Ideálně bez chemie. Jaké jsou možnosti? Díky
Záleží na tom,kolik ho máte,já ho dělávám každým rokem,naliju do PET láhví,a dávám do mrazáku,jinak jasně zkyše
Náš taťka mošt naléval do vyvařených skleněných lahví, nastavěl do zavařovacího hrnce do poloviny s vodou, steriloval a zátkoval. Koupil si zátkovač, takový jako narážeč špuntů. Korkové zátky povařil a horké použil. Ale než se takhle zprofesinalizoval, dával mošt do běžných zavařovacích sklenic a sterilizoval stejně tak, jako kompoty. Jen snad na víc stupňů, ale nevařil a v hrnci nechával déle. Nikdy nic do sklenic a do lahvi nepřidával.
Mívali jsme jich spousty. Ještě teď cítím tu vůni a chuť.
Naplnit do Pet lahvi a sterilovat pri 70 Celsia asi 15 minut.Lahvi se trochu vyduje dno,takze se musi pak uchovavat vleze,ale most vydrzi i nekolik let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.