Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rider nebo traktor

Od: laso69 odpovědí: 2 změna:

Zdravím, mém trochu větší zahradu a už mě nebaví běhat za sekačkou. Chtěl bych koupit něco na čem se dá sedět. Tedy bud traktor nebo rider. Rider je levnější, ale seká a sbírá dobře? Jaké jsou vaše zkušenosti? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

0x

Záleží na kategorii - jestli hobby (baubau a Béďa), tak tam skutečně rider koupíte za nějakých 25.000Kč. Jediná vyhoda je ta cena. Jenže za tuhle cenu získáte rider v nejlevnější cenové kategorii, cenově na úrovni pořádné sekačky (Honda, Husqvarna). Skutečné ridery (např. Stiga) se "lámají v kloubu", tím je zajištěna skvělá manévrovatelnost, mají hydrostatickou převodovku (nemusíte řadit) a spoustu udělátek. Co se týče traktorů, tam platí totéž - výhoda traktoru je v připojitelném příslušenství. A zase - levné traktory mají např. přípojné vozíky spíš k smíchu. Listí v tom možná uvezete, ale pod poleny do krbu se tenký plech ohne. Takže jestli traktor nebo rider, tak za stejnou cenu raději ten rider, bude ve vyšší kategorii. Anebo se poohlédnout po něčem repasovaném...

edyss*
hodnocení

0x
Já mám Rider EL 6,5/63 z Mountfieldu již 9 let. Je to taková sekačka, na které se sedí. Sekám 2000m2 zahradu a jelikož mám hodně samostatně stojících okrasných stromků, tak to sekám 2 hodiny pokud je normální výška a tráva suchá. Pokud je vyšší a mokřejší, tak je to 2,5hod. Trávu vždy sbírám do koše. Za tu dobu v servise nebyla, olej a filtr si měním sám, baterii mám druhou. Jediné co jsem opravoval byla výměna unášeče a nový nůž - najel jsem na kořeny. To je nevýhoda této sekačky, že je nůž "přímo" na klikové hřídeli - hrozí ohnutí hřídele. Jinak nemám s čím porovnávat, protože žádnou jinou zkušenost se sekacími stroji nemám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]