Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zničit v trávníku sedmikrásky?

Od: vladajanis® odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych poprosit, zdali má někdo zkušenost, čím provést postřik, abych zničil v trávníku rozmnoženou sedmikrásku (zřejmě častým sekáním sekačkou) a nezničil trávník?Děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Já jsem to po dva roky stříkal Travinem. sedmikrásky se zničily a bylo to OK. bohužel soused to nijak neřeší, takža po dvou letech to zase můžu opakovat.

hodnocení

2x

Musíte použít herbicid určený k likvidaci dvouděložných rostlin, např. Bofix, Dicotex a pod.

hodnocení

Děkuji za rady.

paaja*
hodnocení

1x

Hmm, já přemýšlím a experimentuji abych mi v trávníku sedmikrásky vykvetly a někdo ji má za plevel ...

Sedmikráskám se daří v kyselé půdě. Tak zkuste přivápnit. Za vedlejší efekt na samotný trávník ale neručím, snad se ještě vyjádří někdo jiný

No ono když je jich pár, vypadá to hezky. Když tam ale pak není nic jiného, už to není ono.

doplněno 04.09.11 18:16:

Jo a vápnění trávníku rozhodně neuškodí.

jabraka*
hodnocení

1x

Sedmikrásky,či chudobky jsou rostliny chudé zeminy.Myslím,že postačí občas trávník přihnojit kompostem a sedmikrásky samy vymizejí.

JABRAKA

hop®
hodnocení

0x

Sekat, sekat, sekat. Podobné květinky nemají čas kvést, semenit, v husté trávě zhynou...

Tomu nevěřte. Pokud mají sedmikrásky optimální podmínky, dokážou Vám naopak zlikvidovat trávník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]