Nejste přihlášen/a.
Mám asi 10 orchidejí /phalenky/ a zjistila jsem, že do středu rostliny zalézá a po listech leze nějaký brouček. Je malinký a rychle leze, takže ho nestačím chytit. Na některých rostlinách měknou listy a nevím čím to je. Máčím je každých 10-14 dní asi na 30 min. Používám hnojivo spec. na orchideje. Jaký mám použít postřik, abych tam ty broučky neměla a hlavně abych nespálila listy. Použila jsem namíchaný postřik na svilušky a třásněnky, ale asi po 1 hod. jsem zjistila, že tam zase brouček lezl. Zalézá do středu posledního listi a do paždí odstatních listů. Svilušky tam ale nejsou. Našla jsem je také na balkoně u hořcového stromku. Poradí mi nějaký odborník co s tím? Děkuji Lenka
Zkoušela jsem je vyfotit, ale na fotce neni nic vidět. Jsou hrozně mrňavý a rychlý. Koupila jsem si potřik na lezoucí hmyz, ale oni lezou dál. Jsou taky pod květináči v misce. Tak už fakt nevím, co s tím. Prosím poraďte. Díky Lenka
A mám to postříkat na balkoně na podlahu, pod květináče nebo na zeminu nebo na rostliny. Neuškodí to orchidejím?Použila jsem Biolit na lezoucí hmyz a vůbec nic se nestalo, lezou si klidně dál. Může to být i v zemině. Ale díky za odpověď.
Nevím co na to napsat, píšete, že vám leze nějaký, zřejmě savý hmyz po listech orchidejí, já vám poradím velice šetrný přípravek, který je určený k postřiku rostlin a vy se zeptáte, jestli to máte stříkat na podlahu? a myslíte si, že bych Vám poradil něco, co by rostlinám uškodilo? není to z vaší strany nějaká provokace co všechno vydržím?
Omlouvám se, jestli jste to tak pochopil. Našla jsem toho broučka na orchidejích a pak i na balkoně pod květináčem a na zemině u hořcového stromku. Neznám ten přípravek, ani jsem o něm neslyšela, proto ta otázka. Děkuji za odpověď a přípravek si jdu hned koupit. Lenka
preventivně postříkejte všechny rostliny, za dva tři dny mi dejte vědět, když budete v obchodě, zeptejte se na insekticidní tyčinky CAREO od firmy SUBSTRAL, jsou poměrně drahé, ale účinné, návod k použití je na obalu, ale tam se účinnost projeví až za trochu delší dobu
Dobrý den, děkuji za zeptání, zatím jsem na nich nic neviděla. Zato jsem tohoto mrňavého broučka zase viděla na klívii. Asi ji vyhodím. Orchideje jsem postříkala Fast M, jak jste mi radil a ještě jsem do každého květináče zapíchla tu tyčinku. Jen mě je líto, že některé orchideje mají sctrklé listy. Denně je chodím okukovat, zda se tam zase něco neobjeví. Doufám, že nestrádají mou péčí.
Dobrý den, tak v těchto vedrech je to u orchidejí normální, mají rády vyšší vzdušnou vlhkost, zkuste více rosit, normálním rozprašovačem a lepší je měkká voda, třeba destilka, ta nezanechává takové ty fleky na listech, kliviji postříkejte také tím Fastem. pokud je to velká rostlina, tak by jí bylo škoda vyhodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.