Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,koupil jsem modrou orchidej,moc krásná ale dozvěděl jsem se,že modrá bude jen dočasně.Zná někdo,jakým způsobem udržet tuto květinu aby stále kvetla modře?Děkuji.
Dnes se květiny přibarvují různými přípravky, aby byly atraktivnější. I já jsem už viděla modré orchideje, ale nelákají mě. Mám ráda modré květiny, které jako modré vyrostly. Třeba pomněnky, modřence, zvonky, kakost, ostrožky, oměje...
Nevím, jak to je u orchideje, ale u hortenzie se docílí modrých květů tak, že se do vody na zálivku přimíchá modrá skalice. Hortenzie má pak opravdu modré květy. Myslím si, zda se to stejně tak nedá použít i u té orchideje. Jaga.
Hallo, funkcioniert s potravinarskou barvou , ale nejlip to funguje kdyz mate novy vykvet orchideje ( ty kvety jeste nejsou rozkvetly)
tak do toho stonku udelat paratkem opatrne jamku a do toho dat to potravinarskou barvu . Opravdu to funguje jen to musite delat casteji.
U nas ( bydlim v nemecku - proto i ta moje cestina je slaba) kdyz se orchideje modre zbarvi tak tu jamku zadelaji voskem.
Ja jsem to uz i zkousela s vykvetlou orchideji, ale ten stonek je na to trochu tvrdy a injekci se tam moc toho roztoku nedostane.
Jiny maji i zkusenosti s ingosten ktery daji do vody a orchideji v tom namaci.
Tak hodne stesti v modreni Dagmar Sauer
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.