Nejste přihlášen/a.
Hezký den, zamrazuji bylinky klasickým způsobem do tvořítek na led, po jejich zmrazení je vyklepu a dám do větší nádoby.Jde zamrazovat i jiným způsobem? Například když je dám větší množství meduňky do sklenice a budu odebírat potřebné množství?Mám tady hromadu lístků, tak hledám jiné alternativy.po zkušenostech bylinky raději mrazím, při sušení mi vadí, že ztrácí barvu a vůni(-:Ale je to na zvyku(-:Děkuji za odpovědi!
Lucky, bylinky většinou mrazím tak, že je dám do sklenice nebo plastové nádobky, ev. do sáčku. Kopr, petržel, nať česneku, libeček... cokoliv. Rodiče to dělají stejně už mnoho let a nikdy jsme problém nezaznamenali.
Na mražení bylinek i hub používám nejraději zipovací sáčky (D+M) . Lepší jsou s modrým zipem, lépe drží. Sáčky jsou v podstatě nerozbitné (pokud je neprotrnete) , v mrazáku je hezky naskládáte na sebe, hezky se fixou popisují a skvělě se odloupne kus bylinek (hub). Modré jsou myslím větší. Jinde než v DM jsem je neviděla. Samozřejmě, že využití je mnohem širší. Zip se mi ještě nikdy nerozbil!
Přikládám ilustrační fotku .
doplněno 25.08.11 17:53:Tady obrázek
Vydro, já nevím co je to D+M, to je nějaký velkoobchod? A jinde to nemají? A kolik také pytlíky stojí? Díky za odpověď. Suzy.
Urcite to jde takto zamrazit do sklenicky, mozna lepe do nadobky /napr. do mikrovlnky, ktere vydrzi i v mrazaku/. Ja jsem takto loni dostala libecek s petrzelkou od tchyne, myslela jsem, ze to nepujde z krabicky nabirat, ale mylila jsem se - i pres mraz se daly krasne nabirat jednotlive lzicky...
Urcite doporucuju...
U nás se na bylinky používají takové ty malé plastové mističky od pomazánkového másla, různých pomatlánek a tak. Když jsou předem připravené a nasekané, nezmrznou do velké kostky ledu, dají se hezky nabrat a přihodit třeba do hotové polívky. Na větší věci, houby, celer, rebarboru, potom obyčejný pytlík (takový ten tenčí typ), odsát vzduch a stáhnout gumičkou.
Jde o velikost mrazaku a take o to, zda je ti milejsi otevrit, uloupnout a vratit zpet, nebo oskrabovat z krabicky. Predstava vetsiho pytliku s odsatym vzduchem a jeste gumickou je pro me neprijatelna opet vzheledem k odebirani. Ale pokud chce mit nekdo odsaty vzduch, pak samozrejme. Na to jsou ale potreba jine igelity, primo do svarecek. Do jinych se behem chvilky opet vzduch dostane. Podle me zbytecne pracne a stale nutno svarovat.
Kazdy si tady z nazoru alespon vybere co se mu libi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.