Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte-li někdo zkušenosti s výsadbou jehličnanů, budu velmi rád za každou radu. Hlavní otázka je, zda se mi chytne odrostek výšky okolo jednoho metru smrčku ztepilého vytaženého z půdy, tedy formou kořenoprostou.
Vím, že se prodávají také v kontajnerech, ale mě jde o tuto formu vyýsadby. Mám možnost si je poměrně levně odkoupit, jen váhám nad tím, aby smrčky zakořenily. Děkuji
Pokud bude mít dobrý kořenový bal tak by se měl uchytit dobře, ale přesazovat až v říjnu nebo listopadu, vystihnout vlhké chladné a deštivé počasí, což nebude v pozdním podzimu problém, a smrky by se měly chytit, sadím je tak už asi pátým rokem a vždy se všechny chytly, akorát ta výška kolem metru je už dost, chce to opravdu to vlhko, a možná i každý stromek po přesazení přivázat k pevnější tyčce, kdyby napadlo hodně mokrého sněhu, mohly by se nezakořenělé stromky pod jeho váhou vyvrátit, a tím by byl jejich osud zpečetěň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.