Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám doma kytičku která má za listy čtyřlístky,ale bohužel se mi je nedaří vylisovat,během několika dnů zežloutnou a mívají hnědé fleky Jak je mám sušit a lisovat aby se to nedělo?Už jsem zkoušela několik různých postupů,někdy je nechám zavadnout,jindy je dám rovnou do novin,je to pořád stejné
Děkuji
Dobrý den, já jsem kdysi na zahradě našla přes 40 čtyřlístků. Hned, jak jsem je otrhala, vzala jsem doma ty nejtlustší knihy a vždy jsem jich několik do každé knihy dala mezi stránky. Pak jsem je dala zpět do knihovny. Po pár dnech jsem je zkontrolovala a byly všechny suché a hezky vylisované. Pravda je, že to byl klasický jetel. Jak to půjde s vašimi, nemohu předpovědět.
Našla jsem tip, že i orchideje se dají usušit v mikrovlnce a navíc prý jsou zachovány jasné barvy:
Ale je tam jenom odkaz na knížku: Lisování květin v mikrovlnné troubě od Joanne Sheenové.
Takže buď si ji zakoupit za skoro 300 Kč a nebo zkusit knihovnu.
doplněno 20.08.11 17:39: @dzordz - dobrá práce Tři sta ušetřeno!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.