Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vylisovat čtyřlístek

Od: berouskova odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,mám doma kytičku která má za listy čtyřlístky,ale bohužel se mi je nedaří vylisovat,během několika dnů zežloutnou a mívají hnědé fleky:( Jak je mám sušit a lisovat aby se to nedělo?Už jsem zkoušela několik různých postupů,někdy je nechám zavadnout,jindy je dám rovnou do novin,je to pořád stejné:( Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

0x

Dobrý den, já jsem kdysi na zahradě našla přes 40 čtyřlístků. Hned, jak jsem je otrhala, vzala jsem doma ty nejtlustší knihy a vždy jsem jich několik do každé knihy dala mezi stránky. Pak jsem je dala zpět do knihovny. Po pár dnech jsem je zkontrolovala a byly všechny suché a hezky vylisované. *palec*Pravda je, že to byl klasický jetel. Jak to půjde s vašimi, nemohu předpovědět.*nevi*

sebod*

hankauk. Ano, takhle se lisuje ten čtyřlístek z jetele. Tazatelka se pokouší nejspíš vylisovat Oxalis-šťavel. Ten jde vylisovat opravdu těžko, protože má velice jemné lístky *nevi*

berouskova
hodnocení

Myslím že to je ono:) A nevíte jak se dá tomu zežloutnnutí zabránit?

sebod*
20.08.11 12:47

nevím *nevi*

lidka*
hodnocení

0x

Našla jsem tip, že i orchideje se dají usušit v mikrovlnce a navíc prý jsou zachovány jasné barvy:

hobby.idnes.cz/...

Ale je tam jenom odkaz na knížku: Lisování květin v mikrovlnné troubě od Joanne Sheenové.

Takže buď si ji zakoupit za skoro 300 Kč a nebo zkusit knihovnu.

doplněno 20.08.11 17:39:

@dzordz - dobrá práce *palec* Tři sta ušetřeno! :)

dzordz*

Na domácí stránce této autorky je v angličtině návod, jak to udělat. Na vyzkoušení by to mohlo stačit.

joannasheen.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]