Nejste přihlášen/a.
Zjara jsem si koupila dvě sazeničky cuket. Tedy přesněji chtěla jsem cukety, ale vyrostlo mi tohle, co posílám na obrázku. Nejsem žádný zahradník a tak nevím, jestli je víc druhů cuket, ale tohle mi přijde jako dýně. Jenže nevím, jestli jedlá nebo okrasná a jestli ještě vyroste nebo už ne (plody jsou zatím asi jako větší tenisový míček) a nebo jestli to třeba není hokaido. Fakt nevím. Jsem zklamaná, protože jsem chtěla cukety, které máme všichni moc rádi, ale dýně...? Co myslíte, že to je? Díky za odpovědi
Já jsem včera dostala cuketu a byla žlutá, tak jsem pochybovala, že to je cuketa. Ale našla jsem tot. frutapura.cz/... . Tak uvidíte, co z toho vyroste
I ty květy jsou dost podobné: cs.wikipedia.org/...
doplněno 12.08.11 15:50:Tak koukám dál a květy má podobné i dýně. Tak to jsem z toho jelen Existuje i kulatá cuketa (plazivá), ale ta je zase zelená.
Je to druh dýně. Jmenuje se Hokaidá, původ Japonsko. Sklízí se když je hodně žlutá, až oranžová. Pokud jsou plody neporušené, mohou se s úspěchem skladovat v chladné místnosti až do jara, nebo dokavad se nesní. Její chuť není výrazná, ale její dužina má krásnou žlutou barvu. Já ji přidávám do zeleninových polévek, nebo ji dám na zpěněnou cibulku, nakrájenou na kostičky, (tu dýni) osolím a dokořením dle vlastní chuti. Někdy k ní přidám i nějakou bramboru. Výborné jídlo pro ty, kteří v zimě neradi nabírají kila. Ale může se z ní udělat i marmeláda. Rozdusit osladit a dochutit zase dle vlastní fantazie. Ahoj a přeji dobrou chuť a velkou sklizeň. Já už je postupně sbírám a nechávám ještě na sluníčku dojít do oranžova. Viděla jsem ji jednou v Albertu, a kilo stálo skoro sto korun.
Ještě jsem zapoměla. Dorůstá velikosti dětské hlavy, já vím, že je to divné přirovnání, ale v tomto momentě mne nic inteligentnějšího nenapadá. Šla jsem jednu zvážit, má kilo čtyřicet. Takže maximum bude do dvou kil.
Liduš, zítra si tak udělám. Přidám tu slaninu. To víš, já furt lezu na tu váhu... ale ta vůůůně slaninky! Zase si odmítnu buchtu, no.
Chápu, ráno si s mužem dáme k snídani ovesné vločky a pak to začne, no co říkáme si Cajthajmlová by z nás radost neměla ale uzené je uzené. Tu dýni se slaninou jí i manžel, nejlépe jí nakrájet na malé kousky a nechat rozdusit na kaši. Kašlu na váhu, bojovala jsem s tím celý život, teď už chci mít klid a jíst co mi chutná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.