Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osázení hrobu - jaké rostliny

Od: mamina® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,podědila jsem velký hrob,na kterém není deska.Původní majitelka vždy tvrdila,že nechce mít na sobě nic těžkého.Každý rok mám problém s osazováním.Hrob je na prostranství,kde celý den svítí sluníčko a já se tam dostanu tak max.jednou týdně a někdy ani to ne.Měla bych představu,že bych dala foliii a na to mulč kůru,ale nevím jaké květiny zasadit,aby neuschly a vypadalo to dobře.Děkuji za rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Takže my taky máme mulčovací kůru na hrobě, pak plazivé jalovce a afrikány. Afrikány, pokud je nesežerou slimáci, tak jsou vděčným kvítkem. Ještě mě napadají voskovky.

hodnocení

Já už tam taky mám tu mulčovacku a skalník.Udělala jsem ale chybu,že jsem tam nedala folii a tak mi prorůsta tráva a pletí je věc.Navíc mám pocit,že to není ono.Kdysi jsem na jaře vysazovala smrďochy/nevím,jestli to nejsou právě afrikány/.Na podzim,když jsem je plela,byl vždy celkem velky úbytek zeminy a já ji zas musela doplňovat.Když jsem tam vysadila hvozdíky,tak mi je někdo ukradl.Prostě s tím už bojuju asi 15 roků a pořád je to o ničem:(

doplněno 04.08.11 11:32:

Někdy těm pozůstalým vyhrožuju,že tam zasadím zeleninu:)

eulalie*

My kvůli tomu, že je hrob dost daleko a nelze tam jen tak každý den jezdit, jsme právě volili ty jehličnany v kombinaci s kůrou a pár kytkami. Letos je to dobré, pořád prší, takže se zalívat nemusí. Afrikány jsou fajn, jsou celkem odolné.

hodnocení

1x

Na hrob na vzdáleném místě jsme dali kolem dokola úzký proužek rozchodníku, který na jaře bíle kvete podobně jako rožec /takové bílé zvonečky/. Pěkně se nám rozrostl a udělal bohatý "rantl", asi 20 cm široký. Vždy asi po 3 letech, když už hodně bujel, vyndali jsme ho a zasadili zase jen úzký proužek. Je to rostlina, které nevadí sucho ani přímé slunce.

A doprostřed jsem dala nízké skalkové karafiáty, růžové a bílé. Mají takové stříbřité listy, pěkně kvetou a ještě lépe voní. Zasázela jsem také jen malé sazenice, za čas se utvořily bohaté bochánky. Ani tato rostlina není přehnaně závislá na zalévání.

Aby hrob dobře vypadal, bylo třeba po odkvětu uschlé květy se stopkami ostříhat a to byla asi tak veškerá péče. Jaga.

doplněno 04.08.11 15:42:

Ale stejně by bylo nejrozumnější řešení zakrýt hrob deskou, obzvlášť, když je to "z ruky". Dáte tam vázu s nějakou umělou květinou, některé vypadají stejně hezky jako pravé, a hrob bude pořád upravený. A kdyby zesnulá mohla vidět, jak to tam má pěkné, jistě by Vám tu desku odpustila.

hodnocení

Ty karafiáty jsem tam už měla taky.Když jsme je tam přišli zalít ,tak jsme koukali.Syn prohlásil,že tam mělo příbuzenstvo seznamovací večírek/před vysazením jsme tam zaryli další urnu/. Hrob sama mulda a karafiáty nikde

S krádežemi nic nenaděláte, na takové hyeny je člověk krátký. Ale já to brala tak, které druhy vydrží sucho a sluníčko a podle toho jsem radila.

hodnocení

0x

My jsme pokryli hrob folií.Na tu jsme nasypali bílé kamínčí.Vydrží to déle než mulčovka.Na to jsme položili 4 misky se skalničkama.Hlavně netřesky.Vypadá to pěkně a je to skoro bezudržbové.

hodnocení

Ty kamínky nejsou špatné,ale my by jsme na ten trojhrob toho potřebovali tunu.Eulálie,pod tou mulčovackou máte folii?

doplněno 04.08.11 13:32:

Jo a ty misky by tam vydržely maximálně týden.Hrob máme v lokalitě ,kde se pohybují naši nenechaví spoluobčané.

eulalie*

Nemáme tam fólii, ale písek. Když plevel proroste (no sem tam se objeví), tak to vytrháme a máme zase na nějakou dobu pokoj. Fólii nedáváme nikde, ani doma ne. Mně to přijde takové divné strkat na hlínu folii.

hodnocení

Já jsem pravě na ten hrob folii nedala a ted mam celkem problem s tim pletim. I když to bylo hluboko přeryté a vypleté,přesto mi tam leze přeslička,smetánka a další potvorstvo.Mezi tím plazivým skalníkem,či co to mám je to pletí o život:(

hodnocení

Samozřejmě děkuji za všechny rady.Já jsem jen chtěla napsat,že jsem byla s hvozdíku celá natěšená a nic.

doplněno 04.08.11 16:16:

z hvozdíků

hodnocení

0x

a co tam dát nějako půdokryvnou trvalku? - já mám hrob osázený takovou pokryvnou rostlinou, která každé jaro udělá hustý zelený koberec a nemusí se skoro vůbec udržovat - u pomníku nechávám pruh půdy, kam vysadím buď afrikány, nebo pelargónie nebo něco podobného, co celé léto kvete... zkuste najít vhodnou půdokryvnou trvalku, která nevyžaduje velkou péči...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]