Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Azalka

Od: janka* odpovědí: 3 změna:

Koupila jsem si na podzim azalku ve formě stromečku, kmínek tak 25cm a nahoře lístečky, byla nádherná, kvetla vydržela celkem dlouho, a pak zničeho nic jednou ráno lístečky na zemi, po hledání rad jsem ji trochu přistřihla a pěstuji dál, jenže nikde žádná známka toho, že by se jí ještě chtělo do života... mám pokračovat dál nebo ji vyhodit? Vzpamatuje se?

Díky za radu:)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Chtělo by to více informací - kde byla umístěna, v jaké teplotě, jak a čím zalévána (jakou vodou) - prostě co s ní bylo děláno od doby, kdy jste ji přinesla domů až do dne kdy"z ničeho nic"...

Krásný den.

janka*
hodnocení

Dobrý den,

mám ji pořád na stejném místě, ve vstupní hale kde na ni dopadá nepřímé světlo ze vstupních dveří a světlo z obýváku, v hale není topení, řekla bych,že teplota se pohybuje okolo 18 st.C, zalévám odstátou vodou ze studny, ničím nehnojím, kytiček mám hodně a zatím jsem hnojivo nepoužila ani na jednu a daří se jim.

Díky za radu

hesa*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Azalce nikdy nesmí úplně vyschnout hlína. Nemůže to být tím? Mně se to jednou stalo a všechny lístečky taky opadaly. Už jsem se s ní rozloučila, ale nakonec se mi po delší době podařilo opět ji přivést k životu. Přeji hodně štěstí:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]