Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílá hlína

Od: maňas odpovědí: 4 změna:
Dobrý den. Prosím o radu co mám dělat proti bílému povlaku na povrchu hlíny u pokojových rostlin.Udělala se mi u draceny a u fíkusu.Zalévám jednou týdně, není to moc? Děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Takhle na dálku těžko radit. Pokud je to organického původu, tak to může být plísěn. Dá se na to koupit přípravek, případně to zkusit zalít světle růžovým roztokem hypermanganu. Ještě to mohou být vyloučené soli z vody a hlíny. Pak stačí horní vrstvu odebrat. Stejně by to ale chtělo, aby substrát občas alespoň částečně vyschnul.
optimistazk*
Mám podobný problém u kalanchoe zalévám jednou za mesic az plavou:) ) ... uz putuji na kompost, podle me jde o plíseň, asi bude potřeba používat ale nejsem odborník. Moji péči většina kytekdlouhodobém výhledu nepřežívá proto jsem velmi potěšen, ze polsedni přežívající momentálně kvete ..a. musim si ji vyfoti na pamatku.
optimistazk*
...sorry chtěl jsem napsat že nejspíš bude potřeba použít fungicidy, moje sestra to tenkrát poslala za mě když sem si na chvily odckočil*cert*

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Je možné, že máte tvrdou vodu a bílý povlak je minerálního původu. Pomůže přesadit rostlinu (na jaře), nebo alespoň vybrat tak 2-3 cm hlíny a vyměnit za nový substrát.

Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]