Nejste přihlášen/a.
Mám z tújí živý plot. V době růstu, tedy od jara do podzimu je asi jednou týdně hnojím rozpustným hnojivem na jehličnany a okrasné keře. Na podzim je sestříhám, hlavně vršky, rostlina pak do stran pěkně zhoustne. Túje se musí často zalévat, proto špatně rostou tam, kde nemají pravidelný přísun vody, třeba na chatě, když se tam jezdí jen občas. Zalévám je každý 3. den, pokud jsou veliká parna, tak přes den či každodenně. Důležité je zalévat túje i v zimě, pokud není venkovní teplota pod nulou. Občas na mě lidi koukají jako na blázna, když v prosinci či lednu lítám s hadicí po zahradě a zalévám je. Je to ale nutné. Často se stává, že si lidé stěžují po zimě, že jim túje zmrzly, ale ony ve skutečnosti uschly. Jaga.
Vím,o čem mluvím,mám jich na zahradě 40.Dostatečnou zálivku,před zimou ml.tuje svázat,aby je sníh nezlomil a na jaře pohnojit.Pokud nechcete,aby nebyly moc vysoké,tak my je každý rok sestřiháváme na výšku plotu.Jen pozor,pokud má někdo v okolí hrušku,tak může chytnout rez /rezavění jehličí/ ale na to je též postřik
Přeji hodně úspěchů s pěstováním a ať Vám dělají radost
Jeste doplnim.Dulezita je priprava pudy,nejlepe vykopat hlubsi brasźdu v celku a dodat vyzivnou zeminu+zaopravit hnojivo v granulkach,ktere pozvolna dodava ziviny.rygolek vcelku tak lepe zabezpeci,aby Thuje rostly stejnomerne.Poprve muzete udelaz hlabsi sestrih,aby zkosately,podporite korenovy system.V dalsich letech nejsou tolik narocne na hnojeni,pri pocatecni dobre priprave,muzete hnojit i na jehlicky,tekutym v dalsim roce.hlavne je dulezita zavlaha,coz uz ostatni zminovali.Strihat v lete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.