Nejste přihlášen/a.
Mám asi 7 let fikus, nejspíš"elastica", s velkými pevnými listy. Narostl mi asi do dvou metrů, ale neměl dobré podmínky, opadaly mu spodní listy. Asi rok jsem ho nechala v klidu a čekala co se stane. (Samozřejmě ho přes léto přihnojuji a přisypávám na povrch novou hlínu.) Přežil. Vyrašily nové listy navrcholu. Chtěla bych ho zvelebit, ale bojím se do něho říznout. Četla jsem, že stačí naříznout kmínek do tříčtvrtin (má asi 1 cm), obalit mechem, zabalit do igelitu, aby nevyschl a počkat na kořínky. Má s tím někdo zkušenosti? Funguje to?
Děkuji za odpověď.
Ahojky,
tak musím říct, že přesně tohle se stalo s fikusem mýmu taťkovi, je to tak pět let zpátky, taky ho skoro obrečel a pak udělal tu nejjednodušší věc, uřezal a dal do vody, fikus zakořenil tak ho přesadil, fikus rostl a rostl a protože mu narostl hodně a do panelákového bytu se mu už nevešel tak ho mám teď já v rodinném domku a vede se mu i přes přestěhování dobře. Je pravda, že mu opadaly některé spodní listy, ale je to tak v průměru jeden za dva měsíce, ale jinak je O.K. Takže pokud se bojíš říznout myslím, že je lepší ho nechat růst, když už mu to jde...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.