Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nocenka jalapovitá - vůně

Od: ildika® odpovědí: 2 změna:

Pěkný večer, :)

loni jsem od známé dostala sazenice nocenek; říkala, že mají intenzivní vůni a provoní večer celou zahrádku. :) Ty moje tedy až tak moc nevoněly (snad jen ty bílé), ale protože se mi jinak líbily, nasela jsem je letos znovu ( a hodně se jich i samo vysemenilo). Jenže jak letos zjišťuji, nevoní vůbec - bílé úplně slabounce; růžové, žluté, oranžové atd. vůbec. Když bylo chladnější počasí, nedivila jsem se tomu. Teď už je ale nějakou dobu horko (přes 30 ve stínu), a je to pořád stejné. Má někdo zkušenosti s vůní nocenek?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vedle sousedního baráku se nocenkám líbilo a držely se tam po mnoho let. Byly bílé, růžové a někdy kropenaté.Sousedka je měla na zahrádce a já jsem si od ní vzala hlízky a měla jsem je v koutku vedle schodů. :) Všimli jste si, jak je to s vůněmi kytek? Někdy, tedy jeden rok, voní pronikavě a další rok skoro vůbec. Jasmín letos voněl pěkně, vloni pronikavě a před dvěma roky vůbec. Loni lípy skoro nevoněly, ale letos si to vynahradily. Vůně je opojná. Loni jsem musela z vázy kopretiny vyhodit, protože šíleně páchly. Letos, trhané na stejném místě, nevoněly a ani nesmrděly vůbec. S nocenkami to bude také tak nějak podobně.;)

hodnocení

Uklidnila jste mě :). Říkala jsem si, že se jim u mě moc nedaří (i když jinak rostou dobře).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]