Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat tuto kytičku

Od: stary* odpovědí: 8 změna:

Prosím zkušené o radu.Minulý rok jsem dostala od známé kousek této kytičky.Po zakořenění jsem ji přes zimu nechala doma.Nyní na zahrádce krásně rozkvetla a já nevím,jak se o ni,hlavně přes zimu starat.Poradí mi někdo? Děkuji. M.B.

Jak pěstovat tuto kytičku
Jak pěstovat tuto kytičku #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Je to lilie, mimochodem nádherná. Rostlinu je dobré umístit na slunečné místo a vydatně, ale ne často zalévat. Nemá ráda přemokřenou půdu. Kolem rostliny je dobré nasypat rašelinu. Během květu otrhávejte odkvetlé květy. Je-li rostlina vysoká, přivažte ji, ať se větrem nezlomí. Na podzim je dobré zeminu přihnojit - já používám kompost. Cibule lilie můžete na podzim vyrýt a uchovat v chladném sklepě. Já to ale nedělám , mám lilie na stejném místě už asi 10 let.

doplněno 16.07.13 16:18:

No, když se na to dívám pořádně, tak uznávám, že to lilie asi zřejmě nebude. Na první pohled mi to tak připadalo. Pak ale netuším, co to je za kytku. Omlouvám se.*nevi*

hahanaj*

ron- jaká je to lilie? Ještě jsem takovou neviděla- děkuji

doplněno 16.07.13 16:20:

jako lilie mi to právě vůbec nepřipadá, proto jsem chtěla vědět druh

sebod*

hahanaj. Domnívám se, že to lilie není. Spíš si troufám napsat, že to lilie FAKT NENÍ. Ale neznám název té rostliny.

doplněno 16.07.13 15:57:

"starý". Když jste "kousek" květiny dostala. Byly to cibulky, oddenky, trs...?

doplněno 16.07.13 16:38:

ron. V pohodě. Mě jen udiví, že někdo může dát za naprosto špatnou odpověď dva body. Jistěže nejde o body, ale o to, že další člověk, který se na rostlinu podívá, vidí ohodnoceno, tak si řekne : Ejhle lilie. A přitom je to nesmysl.

stary*
hodnocení

Děkuji všem.Když jsem ji dostala,byl to kousek oddénku.Nechala jsem ji ve vodě zakořenit,potom zasadila a přezimovala v chladné místnosti.V květnu jsem ji vysadila na záhon a tam krásně vykvetla.Moje známá (už nežije) říkala,že také přesně nezná název,ale domnívala se,že to má být LOBELKA (trvalka).Moc tomu nerozumím a nerada bych o ní přišla,proto byl tento můj dotaz. Děkuji. M.B.

hodnocení

2x

Možná dračík, konkrétně Penstemon Scarlet Queen

shootgardening.co.uk/...

Propustná půda, květy odstraňovat, na podzim přikrýt (čtu v knize, ke je velmi podobný obrázek jako v otázce).

Je to určitě některý druh dračíku. zahradnictvi-kovalcik.cz/...

sebod*

bimbam a pckop *palec*. smekám :)

jabraka*

Určitě je to Penstemon.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]