Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, co dělat s mou dracenou, je krásně rozrostlá , 1,2m vysoká...poslední dobou začali mírně žloutnout listy ( cca 2ks za týden) a když za list vezmu, zůstane mi v ruce a na rubu je u kořene listu něco viz. foto. Na ostatních zdravých listech to není, jen vždy na tom nažloutlém. Děkuji moc
Není to nijak okřídlené. A vůbec se to nehýbe. Ani to nevypadá jako živočich... Jsou to jen takové bílé čárky.
Dobrý den.Paní jestli se to nehýbe ,tak dracenu budete muset vyndat z květináče a podívat se na kořeny,jestli nehnijí.Jinak ji opláchněte od veškeré hlíny a kupte si hypermangán a udělejte slabý roztok a tím postříkejte nebo jen tak ponořit kořeny ,jako dezinfekce.Ale musíte i květináč.Pak vzít novou hlínu a opět zasadit.Nebo když se vám nebude chtít přesazovat ,tak vatičku namočenou v lihu,ty listy otírat.Syn to měl také a přesadil ji.Jestli to není živé tak bych doporučovala přesadit.Majdalena
Děkuji moc, o přesazení jsem uvažovala, určitě to udělám - hned si dnes koupím novou hlínu na palmy a zzítra přesadím. Jsem zvědavá, jak budou ty kořeny vypadat.
Nezapomente osetrit i substrat,aspon projet v mikrovlnce.Cervci jeste vylucte,zanesla by jste si je stejne,nepomohl by hypermrgan
Listy to neožírá, je to jen u toho kořene listu a seškrábnout to jde. Přijde mi, že se to nehýbe. Je to vždy jen na tom listu, který žloutne. Ostatní listy jsem včera všechny prohlédla a na žádném jiném to není.
Dobrý den paní.Zkuste ty bílé nitky utřít tím lihem.A počkat,zda se tam neudělají nové,tak opakovat.Ale jednodušší,by bylo ji vyklepnout z květináče a prohlédnout kořeny.A jak jsem již tady psala-dezinfikovat.
Pokud by to byly cervci,tak,to co jde seskrabnout se nehybe.tak jako tak,pozorne prohlednete koreny,neuskodi udelat opatreni proti cervcum,bezne se take dela,hlavne u kaktusaru.sezente si treba-Rock efekt a prolijte s nimi pudu a oplachnete koreny.Pokud by se jednalo o nejake houbove onemocneni,jak mysli pani,tak jiste jde take osetrit,maji toho plno,nejaky fungucid,nemam zkuseniosti s hypermarganem,jak je dostacujici,lihem se take potiraji .Cervce bych vam tedy neprala,docela boj,ale da cśe to zlikvidovat,saji koreny i listy.
Moc všem děkuji za rady. Právě se jdu pustit do přesazování, roztok z hypermanganu hotov - tak jsem zvědavá, jak budou vypadat ty kořeny. Navíc jsem dnes přišla domů a zjistilam, že pár listů na nejspodnějším patře květiny má zhnědlé špičky listů viz foto. Tak doufám, že dracenu zachráním... je jinak moc krásná... viz foto. O všechny květiny doma se starám a mám je v bezvadném stavu, tak by mě mrzelo, kdyby odešla...
Je krasna,opravdu by ji bylo skoda.jinak jsem pomyslela ina zvazeni Trasnenky,ta neni videt jen lupou,ale i voda ji odplavi.tak at se to podari a pekne roste.
Tak tu mám syna který pěstuje dracenu.Tak koukal na vaše fotky a říká,že ty bílé nitky,odstraníte bud tím lihem,ale budou de objevovat opět,proto je lepší ten hypermangán,jak jsem vám psala.A ten hnědý konec listu je prý,bud suchým vzduchem,máte pravidelně listy mlžit.Nebo zase průvanem.A ještě mi říká,že 1x za měsíc listy utírá obyč. mýdlovou vodou,ale mýdlo,(dříve jsme tomu říkali jelení mýdlo),je to taková kostka světle hnědá.Nevím zda mi porozumíte.Majdalena
Moc děkuji i synovi Tak mám přesazeno. Kořeny naštěstí neuhnité, asi jsem to zachytila v začátku, protože to opravdu bylo jen na asi 5ti listech. Omyla jsem v naředěném hypermanganu a dala do nové hlíny do nového květináče. Ten vnější květník jsem už nemyla. 3 listy na kterých jsem to ještě našla jsem utrhla a vyhodila. Listy jsem namlžila postřikovačem - ten suchý vzduch by sedl, je v paneláku. To omytí zkusím - jelena prodávají u nás v drogerii
Máte na draceně třásněnky, budete muset udělat chemický postřik. Hrozí vám, že se přenesou i na další rostliny. Hypermangan se používá proti plísním, naředěděný pouze do bleděrůžova. Líh se také používá naředěný, hlavně na puklice. Silnější roztok může udělat fleky. Pokud nemáte trochu zkušenosti s uvedenými radami, tak jsou nové přípravky na hubení škůdců. CAREO tyčinky se pouze zasunou do zeminy. Při každé zálivce se uvolní z tyčinky účinná látka, kterou si rostlina natáhne do sebe . CAREO koncentrát je určen na postřik. Ještě přípravek - půdní aplikace - hubí navíc i smutnice a háďátka. Všechny přípravky jsou od SUBSTRAL. Působí proti mšicím, molicím, třásněnkám, puklicím a dalším škůdcům. Mám odzkoušené, tak mohu doporučit. Většinou při nákupu nových květin si nějakého škůdce přinesu domů.
doplněno 22.07.11 21:57:Tyčinky - Careo kombi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.