Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schnoucí jahody na balkóně

Od: petuls odpovědí: 4 změna:

Pěkný den, potřebovala bych poradit co mám dělat se schnoucími jahodami :(

Mám jahody od poloviny května, celou dobu šly škvěle, mám je celý den na slunci a měly hodně jahod i obrovských, od konce června, začátku července mi začínají usychat, i když mám samozavlažovací květináč a je tam stále voda. Plody někdy ani nedozrají a jsou mrňavé a tmavě červené, usychají nejen listy, ale už i celé větvičky, hnojím je kristalonem, jednou za měsíc, jednou odměrkou, která má být na 5m2, mám 4 truhlíky, nevím, jestli tedy nehnojím moc nebo málo. Budu moc vděčná za jakoukoliv radu, krásné léto :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud jahody nepřeschly, nebo nejsou přelévány a přehnojovány, tak mohou být ,, uvařené,,. Při celodenním slunci se zemina v květináčích, nebo truhlících při vyšších teplotách přehřívá a vysoká teplota zeminy může poškodit kořenový systém.

krkovicka*
hodnocení

0x
Poprvé pěstujete jahody?Buď jste extremně přehnojil nebo plati matička příroda.Ono už je totiž týden po jahodách.Nové rostlinky mají vždy velký štavnatý plody jako první,pak ke konci už nemají tolik sil,usychají,zmetky zakrslý,nedozrávají.Až doschnou,střihnout.Ne nové růžičky lístků.Do podzima by měli se ještě zalistit.
petulsseznamcz
hodnocení

Děkuji za odpověď, ano poprvé, ale bylo mi řečeno, že je to odrůda, která mi vydrží celé léto plodit jahody. Mám je v květináči, proto jsem byla překvapená :( Takže říkáte, že už mám po jahodách? Stále mi totiž kvetou, sice méně, ale květou..

krkovicka*
Ano.Odstřihněte ty suché nebo napadené aby veškerá síla nešla do nich.Snad se Vám ještě něco urodí.Už nehnojte,vylijte odstátou vodu.Na velké jahody zapomeňte.My měli v záhonku nic moc,tak jsme dokupovali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]