Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otáčí se slunečnice za sluncem?

Od: minda® odpovědí: 14 změna:

dobrý den, zajímaly by mě vaše zkušenosti... zasadili jsme si slunečnici, už rozkvetla, ale je stále otočená k východu - je to normální? :(

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Já zase slyšela, že se slunečnice za Sluncem sice natáčí, ale tou svou zadní stranou, kde nejsou semínka.

hodnocení

1x

Nedalo mi to a musela neco precist.Takze to,ze se otaci za to muze Heliotropismus.Pisi,zese otaceji vzdy mlade rostlinky s poupaty.Na slunecnich polich jsou vzdy otoceny dopoledne na jihovychod a odpoledne jihozapad.Jakmile uplne rozkvetou,tak zustanou na jih.Nemusi jit se vzdy otacet primo za sluncem,ale treba i na bilou zed od niz se odrazi paprsky.Proste si to svetlo hleda a nam se treba muze zdat,ze tam zrovna nesviti.

doplněno 19.07.11 13:12:

mam take slunecnice,ale jeste mi nekvetou,tak budu letos vice sledovat.

krkovicka*
Dnes nám rozkvetla uplně a je stále na východ.Takže odvolávám co jsem prvně psala.Šlo o poupě.

krkovicka*
hodnocení

0x
Ráno k východu,večer k západu,když už má květ.Otáčí se.sledujte jí.
doplněno 18.07.11 11:36: Ta naše takhle.Ráno už je připravena na východ.V Poledne na severu,k večeru usíná na západě.
hodnocení

No právě že ji sleduju... je to teprv 1 den, co rozkvetla a dopoledne i odpoledne je pořád "k plotu", potvora *bzum* sousedovic slunečnice jsou otočené stejným směrem, ale protože jsou u opačného plotu, jsou otočené "do prostoru" - tak mě napadlo, jestli je nemají tak vysazené schválně, protože "vědí co a jak"... budu to pozorovat...;)

doplněno 18.07.11 11:42:

Třeba je ta naše teprv jednodenní mimino a neví jak na to... *smich* včera byla prostě celý den k východu a dneska zatím také...

krkovicka*
No a jak máte slunce?jestliže má je soused k vám,tak vy máte slunce v zádech?
hodnocení

soused je vedle nás - my máme slunečnici u předního plotu a on u zadního, takže ta naše čučí do plotu a ta jeho od plotu

buss
hodnocení

0x

Právě že mladé sledují heliose, starší zůstanou většinou na východ. Sledujte listy.

hodnocení

0x

O vikendu jsem jel kolem celeho pole slunecnic.

Byl vecer, slunce na zapade a vsechny slunecnice byli svoji celni stranou otoceny na vychod.

Kdyz sem jel za dva dni zpatky, v poledne, slunce bylo vysoko na jihu a vsechny slunecnice byli stale otocene svou celni stranou na vychod.

*nevi*

doplněno 18.07.11 11:49:

Jestli si to tam nekdo chce jet zkontrolovat, tak to bylo u silnice ze Slavkova na Uherske Hradiste, nekde u obce Nesovice.

hodnocení

No přesně, tuhle zkušenost mám taky - když jezdím busem, kolikrát vidím slunečnice k východu a přitom už je odpoledne...*bzum*

georges*

To je proto, že už jsou nachystaný na ráno!

jabraka*
hodnocení

0x

Chodím kolem souseda,obdivuji jeho dvacet,nebo ještě více dvoumetrových slunečnic.Jsou všechny skloněny dolů,k trávníku ,na východ.

JABRAKA

naihonn*
hodnocení

0x

Mno jo, smůla, ale je to tak, že dokud jsou holky mladý, tak hlavně listy a pupeny se otáčí za sluníčkem, ale jak jednou slunečnice úplně dospěje, tak už je moc líná a ani se nehne.

*smich*

Jsou i kytičky, které takto nezleniví, ale slunečnice k nim prostě nepatří.

mutozen*
hodnocení

0x

My máme slunečnice a jdou na východ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]