Nejste přihlášen/a.
dobrý den, zajímaly by mě vaše zkušenosti... zasadili jsme si slunečnici, už rozkvetla, ale je stále otočená k východu - je to normální?
Nedalo mi to a musela neco precist.Takze to,ze se otaci za to muze Heliotropismus.Pisi,zese otaceji vzdy mlade rostlinky s poupaty.Na slunecnich polich jsou vzdy otoceny dopoledne na jihovychod a odpoledne jihozapad.Jakmile uplne rozkvetou,tak zustanou na jih.Nemusi jit se vzdy otacet primo za sluncem,ale treba i na bilou zed od niz se odrazi paprsky.Proste si to svetlo hleda a nam se treba muze zdat,ze tam zrovna nesviti.
doplněno 19.07.11 13:12:mam take slunecnice,ale jeste mi nekvetou,tak budu letos vice sledovat.
No právě že ji sleduju... je to teprv 1 den, co rozkvetla a dopoledne i odpoledne je pořád "k plotu", potvora sousedovic slunečnice jsou otočené stejným směrem, ale protože jsou u opačného plotu, jsou otočené "do prostoru" - tak mě napadlo, jestli je nemají tak vysazené schválně, protože "vědí co a jak"... budu to pozorovat...
Třeba je ta naše teprv jednodenní mimino a neví jak na to... včera byla prostě celý den k východu a dneska zatím také...
O vikendu jsem jel kolem celeho pole slunecnic.
Byl vecer, slunce na zapade a vsechny slunecnice byli svoji celni stranou otoceny na vychod.
Kdyz sem jel za dva dni zpatky, v poledne, slunce bylo vysoko na jihu a vsechny slunecnice byli stale otocene svou celni stranou na vychod.
Jestli si to tam nekdo chce jet zkontrolovat, tak to bylo u silnice ze Slavkova na Uherske Hradiste, nekde u obce Nesovice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.