Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často hnojit thuje smaragdy?

Od: mmu* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se Vás zeptat, jak často mám pohnojit thuje smarandy? Byly vysazeny někdy v dubnu ( výška 70cm) a prodávající mě radil přihnojovat "cereritem". Tatím jsem přihnojil jednou v květnu ... cca 5-8 kuliček ke každé thuji.

Díky za radu.

MM

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majdalena*
hodnocení

1x

Tak mi vnuk říkal,že potřebujete poradit.Thuje smaragdy vždy hnojíme cereritem-není tam chlor a přihnojujeme 2x-3x od jara do začátku srpna pak již né.Manžel se jednou informoval přímo ve školce, kde jsme to kupovali.Ale třeba vám někdo poradí i jinak.Majdalena

doplněno 18.07.11 08:22:

Ještě bych chtěla dodat,že se nemá hnojit přímo na thuje,ale ke kořínkům.Manžel,také začal na vrchu stříhat, až byli velké jak je chtěl mít.Jinak je stříhal jen z boku,pěkně pak byly husté.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud jsou čerstvě zasazeny,není třeba je hnojit vůbec.Mají v zemině dost živin,aby prokořenily a teprve pak se může přihnojovat.Také bych se přiklonil k cereritu.Dnes jsem viděl v zahradnickém centru speciální hnojivo pro jehličnany,balení na 500 l zálivky za 68 Kč.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]