Nejste přihlášen/a.
Chci poprve sekat strunovkou a nebo krovinorezem? To je ten problem. Neznam zaklady kdy mam ktery pouzit. Nejradsi bych kosou, ale slezele travy me asi nepujdou, i kdybych mel dobrou techniku. Takze musim koupit neco na seceni. Kdy strunu, kdy kotouc? Kdy krovinorez, kdy strunovku? Dekuji
Mám na chatě nepříliš udržovaný trávník, ve kterém jsou krtince a mraveniště. Je to u lesa a dost to zarůstá nejrůznějšími letorosty křovin (trnky). Struna sekala trávu dobře, ale moc dlouho to nevydržela. Kotouč sekal perfektně, ale jen do doby, než se mu zaoblily hrany. Pak sice sekal křoví, ale trávu ohýbal a spíš škubal. Výsledek žalostný. Takže jsem se vrátil ke struně. Mraveništím se vyhýbám a občas holt musím strunu povytáhnout. Jinak má kotouč výhodu, že je i při vysokých otáčkách vidět, takže si můžu dovolit blíž k překážce (ovšem když to přeženu, je to prů.er).
Trojzubec už je i na rostoucí křoviny, struna je jen na měkčí traviny. Kamarád na jaře řešil sekání zahrady, kam se dostane třikrát ročně, nemůže to kvůli sousedovi nechat extrémně přerůst a nemá kam dávat zlikvidovaný materiál. Tak zainvestoval několik desítek tisíc a zakoupil nějakou sekačku s mulčovačem v jednom. Prostě to trávu i polehanou, včetně ročních keříků rozemele a nechá to na místě jako další podklad... Nevím, jestli je to řešení i pro Vás, ale on je se strojem spokojen!
Možná jo, nemám s tím moc zkušeností, dal jsem jen námět k úvaze. Na chajdě mám anglickej a jinak používám motorovku...
Ale on se určitě ještě někdo ozve!
Aha, tak v tom pripade nechapu kombinaci "plane trnky, vysoky plevel, trni, vysoka trava a to cele v clenitem terenu, kde mohou byt sutry".
Struna se používá na jakoukoli trávu.Vysokou třeba po pás.Trojzubec je spíš na vysekávání toho horšího terénu.Problém je v tom,že musí být perfektně ostrý,což je u nerezu problém.Při sekání se netupí ale zaobluje,což způsobí že neseče ,ale uráží to co potká.Začne se na něj tráva namotávat,práce je utrpením a končí naprostým vysílením sekáče.Filmové spoty,jak perfektně motorová kosa seče,jsou pěkná lumpárna.Pokud tedy člověk jde dělat takovou práci,musí mít aspoň dva tyto trojzubce a při otupení jej vyměnit.A "vydržať".Mimochodem,druhý den je docela kumšt vstát z postele.
Dekuji. Rikate, ze trojzubec je na horsi teren. Pan pred vama psal, ze na clenity teren je dobra struna. Take psal, ze kotouc je dobry na vysokou travu, ze se dobre hrabe. Vy pisete, ze na ni je dobra struna. Mam v tom teda zmatek.
Mně se to jeví lepší podle mne.Názor pána předemnou je jeho zkušenost(snad),mám jinou praxi.Nemám zájem oblbovat,seču asi hektar.To že by si člověk měl dokonce usekat něco na sobě,se mi zdá jako přehnané.Jinak křovinořez se prodává v kombinaci se strunovkou.Tak se dá vyzkoušet co komu pasuje.Křovinořez levnější jak 8000kč,nemá cenu kupovat,jsou to šmejdy a nevydrží.
Moc dekuju za odpovedi. A vy byste doporucil jaky? Ja jsem si s potesenim cetl velice pozitivni reakce na Hecht 146, ktery stoji 4 tis. Bylo to zde zahrada.cz/...
Ohledne velikosti si nejsem jisty. Protoze pokud je vhodne krovinorezem kosit i 2ha louku a bezne se to tak dela i v porovnani s zackou, tak bych rekl, ze teda plocha je 2ha. Pokud je to oproti zacce zdlouhave, nesmyslne, tak pak by to bylo dosekavani tohoto 2ha, co neudela zacka.
doplněno 17.07.11 22:00:Jenze napr. u Hecht 146 vidim od vyrobce napsane, ze doporucena plocha je 300m2, ale v diskuzi rekne pan, ze s tim posekl za den 1ha a je velice spokojeny. Tak zas nevim.
Hecht-nikdy-nejhorší zkušenost,z a h o d i l jsem ho po jedné sezoně.Má silonovou hlavu na strunu,která se vydře o trávu a upadne.Měl jsem problém i s motorem,nefungovalo čerpadlo. Já bych koupil tohleto. nejlepsiceny.cz/...
Váš problém se strunovou hlavou tkví spíše v tom že jste měl stroj v popruhu nevyvážený jelikož plastové strunové hlavy vyrábějí všichni výrobci, strunova hlava se netahá po zemi u poloautomatu se pouze "přiklepne" tlačítkem o zem při potřebě prodloužit strunu, zmíněné tlačítko je spotřební materiál a každý solidní výrobce ho nabízí jako náhradní díl za cca 100 - 200kč/ks. Vámi navrhovaný stroj jsem před nedávnem zahlédl u známého v servisu pořídila si ho nějaká obec do komunálu a doslova po pár měsících se jim téměř rozpadl vnitřek úhlového převodu, bohužel platí že kvalitní motor nezachrání žalostně zpracovaný zbytek stroje. Nezastávám se Hechtu pro něj platí dle mého názoru to samé co pro agp, Demon, Hitaschi... snad jen kromě toho že ostatní nemívají ani ten motor kvalitní.
Ale proti gustu...
Na hrbatý trávník menších rozměrů struna dobrá, nesmí být moc ušlapaný a úspěch zaručen. Dělá z trávy také "drobečky, které přidusily mech, takže trávník houstne. Nevím ale, jestli ty rozkládající hnojivé se drobečky nejsou přitažlivé pro slimáka portugalského, jaksi mi jich přibylo. Struna utne i malý maliník. Samozřejmě na oči brýle, kamínek odletět může a létá i tráva, zvláště mokrá. Toť mé zkušenosti.
Dekuji, a jeste mi neni jasny zakladni rozdil - strunovka/krovinorez. Kdyz bych chtel delat jen strunou, tak si kupuju strunovku a kdyz i kotoucem, tak krovinorez? Nebo i na nektere strunovky dam kotouc a treba se delaji i krovinorezy jen se strunou? A tim padem je rozdil v nazvoslovi o necem jinem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.