Nejste přihlášen/a.
Na angreštu se mi objevily housenky, viz. níže... Neví někdo jak s těmi potvorami bojovat, zkusil jsem je posbírat, ale myslím, že jsem jich dost přehlédl...
Mohlo by se jednat také o pilatku rybízovou Nematus ribesi ( foto na google ), která také škodí na angreštu. Mohou během několika dní ožrat všechno listí a zanechají pouze plody, čím rostlinu silně oslabí. Ošetření před sklizní plodů se provádí přípravky na bázi řepkového oleje.
Dobrý den. Vidím, že máte na zahradě píďalku. chci se zeptat, zda bydlíte blízko brna? Vědci z Veterinární university Brno, potřebují vzorky píďalky kvůli prozkoumání a zaznamenání jejích chromozomů. Abraxas (píďalka) je vzorem pro chromozomální určení pohlaví typu Abraxas. Avšak abraxas se již velmi málo vyskytuje v přírodě a vědci chtějí tento unikátní typ pohlaví lépe zdokumentovat (vyfotit chromomy), protože v historii se tak nestalo. Pokud máte ještě nějaké a donesl by jste je, přispějete tím tak vědě.
přeji hezký den
ps. více info o určování pohlaví např. cs.wikipedia.org/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.