Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rez na rododendronu

Od: andrea1* odpovědí: 3 změna:

Na letošních mladých listech rododendronu se objevil poprašek rezavé barvy, který se dá setřít. Je patrno z fota, kde jsou pro názornost utřeny dva mladé letošní listy do poloviny. Růst se zastavil a nejsou ani vyrostlá poupata pro příští rok. Ještě se mi toto nikdy nestalo. O co jde? Je to pravděpodobně houba. S tímto rododendronem mám vůbec problémy. Na jaře jsem pozorovala, že asi namrzl, protože nevykvetl. Po odstranění poupat vykvetly pouze tři, co byly již prakticky na rozkvět a které jsem kvůli tomu ponechala. .Pak začaly růst přírůstky, které ale napadla nějaká rez.

Děkuji předem za odpovědi.

Rez na rododendronu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, našel jsem informaci, kterou vložím jako citaci. Ale, možná budu opraven odborníky.

Citace: "Rez rododendronů, způsobená houbami. Napadené listy nutno spálit, 2x - 3x opakovat postřik Dithanem." Zdravím!

Pokud se to dá setřít, tak jestli to nejsou řasy. Více odkaz. rhododendron.cz/...

floro*
hodnocení

0x

Dithan na rez ano, ovšem v tomto případě se jedná o přirozené ochlupení mladých výhonů a listů. Rez dělá kulaté jednotlivé drobné puchýřky, které setřít nejdou. Toto by šlo spíše zaměnit s padlím. Ale padlí to není. Jo to úplně normální projev dobrého stavu rodo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]