Nejste přihlášen/a.
Na letošních mladých listech rododendronu se objevil poprašek rezavé barvy, který se dá setřít. Je patrno z fota, kde jsou pro názornost utřeny dva mladé letošní listy do poloviny. Růst se zastavil a nejsou ani vyrostlá poupata pro příští rok. Ještě se mi toto nikdy nestalo. O co jde? Je to pravděpodobně houba. S tímto rododendronem mám vůbec problémy. Na jaře jsem pozorovala, že asi namrzl, protože nevykvetl. Po odstranění poupat vykvetly pouze tři, co byly již prakticky na rozkvět a které jsem kvůli tomu ponechala. .Pak začaly růst přírůstky, které ale napadla nějaká rez.
Děkuji předem za odpovědi.
Dobrý den, našel jsem informaci, kterou vložím jako citaci. Ale, možná budu opraven odborníky.
Citace: "Rez rododendronů, způsobená houbami. Napadené listy nutno spálit, 2x - 3x opakovat postřik Dithanem." Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.