Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mam doma aloe vera a rostlina je torchu zaprasena a potrebovala by osprchovat. Chci se zeptat rostlince neublizi, kdyz se voda dostane az ke listum.
Diky
Ahoj,
já již řadu let pěstuji aloe veru, a protože je mám na okně, jsou velice brzy zaprášené. Tak se nerozpakuji a spolu s ostatními rostlinami je šoupnu pod sprchu a řádně vlažnou vodou osprchuji každý list, protože prach z nich jde poměrně špatně smýt. Pak je nechám okapat a šup s nimi zpět na okna. A to i v zimě. Mohu říct, že mi přijdou jako plevel, protože velice brzy vyhání řadu oddenků, které buď na jaře přesadím, nebo je, sotva vylezou ze země, odštípnu a vyhodím. Aloe starší tak pěti, šesti let, mi vykvétají. A dokonce máme jednu i v záhoně na zahradě, kde na ní prší, takže žádný strach.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.